Головна » 2016 » Березень » 12 » З європеськими країнами Хуст розширює транскордонне співробітництво

З європеськими країнами Хуст розширює транскордонне співробітництво

Мета відвідин – ознайомлення з результатами завершених проектів у рамках Програм транскордонного співробітництва, інших інфраструктурних проектів за участі м.Хуст та обговорення подальшої співпраці.

Очільниця міста Лєско (Польська Республіка) Барбара Янкієвич, міський голова (пріматор) міста Ліпани Владімір Яношік та представник міського уряду румунського міста Сігет Маріан Траіста зустрілися з Хустським міським головою Володимиром Кащуком та провели спільну конференцію.
Одним із потужних транскордонних проектів, які Хустська міська рада реалізувала, завдячуючи співпраці з дружнім містом Лєско Польської республіки та за фінансування ЄС є Проект «Розвиток партнерської співпраці для покращення транскордонної інфраструктури водопостачання в місцевості Янковце та Глінне Польщі та місцевості Хуст в Україні». Як зазначив Володимир Кащук, за результатами проекту реконструйована довжина мережі міського водопостачання становить 8,093 км, кількість реконструйованих технологічних секцій -14, кількість підключень до реконструйованої системи водопостачання – 912.
Іншим важливим транскордонним проектом, реалізованим спільно з урядом міста Сніна Словаччина за рахунок коштів ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна є проект «Сніна-Хуст–разом задля розвитку туризму в Карпатському біосферному ареалі». У рамках цього проекту було закуплено необхідне сценічне та музичне обладнання, біотуалети. Реконструйовао фонтан в міському парку та побудовано майданчик для рухливих ігор.
Хуст розширює транскордонне співробітництво з європеськими країнами
Перший заступник міського голови Іван Фетько ознайомив закордонних гостей із реалізацією інших інфраструктурних проектів, зокрема розповів про успішну участь Хуста в Проекті ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».
Загалом хустська влада висловила сподівання на подальшу тісну співпрацю з європейськими партнерами, адже
результати роботи міжнародної співпраці в Хусті за останні 2-3 роки більш ніж очевидні.
Задоволені співпрацею і делегати: на знак подяки Барбара Янкевич вручила Володимиру Кащуку подяку.

Опісля делегація оглянула оновлену центральну частину міста та парк відпочинку.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11039

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]