Головна » 2016 » Березень » 20 » З Європи в Україну хлине потік дешевих старих авто

З Європи в Україну хлине потік дешевих старих авто

Законопроект, ініційований закарпатським губернатором може наповнити Україну напівлегальними легковиками з Європи, пише rbc.ua.

Робоча група губернатора Закарпаття Геннадія Москаля разом з власниками транзитних автомобілів подали до Верховної Ради законопроект про збільшення терміну транзиту авто через Україну до 1 року.

Автоімпортери виступили проти, адже такий законопроект здатний істотно знизити продажі нових автомобілів.

Експерти вважають, що якщо подібний закон буде прийнятий, в Україні хлине потік нерозмитнених автомобілів. Хоча пільга діятиме лише рік, нерозмитнені машини на транзитних номерах їздитимуть по кілька років. Бюджету забезпечені збитки, адже за “розмитнення” ніхто платити не буде. Продавці нових автомобілів в цьому випадку також виявляться в невигідному становищі.

При ціні вживаного автомобіля в 2-3 тис. Євро в Словаччині чи Польщі, законне оформлення його в Україні потребують ще 4-7 тис. Євро. Природно, платити зайві гроші ніхто не хоче, а тому багато водіїв їздитимуть на нерозмитнених машинах по багато років. За нинішніми законами користуватися нерозмитненим автомобілем можна за умови, що раз на рік він перетинає кордон тієї країни, в якій зареєстрований. Зараз в більшості випадків транзитні машини використовують жителі прикордонних міст і сіл, оскільки їм простіше виїжджати за кордон. У разі ж прийняття закону подібну схему буде використовувати вся країна, вважають експерти.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-03-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1910

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]