Головна » 2017 » Травень » 12 » З’явилось кладовище каштанів у Хусті

З’явилось кладовище каштанів у Хусті

Вулиця Корятовича, де росли здорові каштани цієї весни перетворилася на кладовище рослин. Дерева обрізали так, що нині вони нагадують трупи.

Від колишньої величі зісталися одні стовбури. Гілок на каштанах немає зовсім. Поруч кілька насаджень усе ж розпустилися і забуяли. Однак більшість безмовно споглядають перехожих.

«Улітку тут хоч можна було заховатися від пекучих променів сонця. Зараз затінку немає ні в центрі, де висадили нові насадження, ні на Корятовича, де знівечили старі. Тим, хто це зробив, пальці б так пообтинати! Це ж треба так познущатися над природою», – каже пенсіонер Михайло Бабич.

«Питання озеленення у нас другорядне. Так, нові дерева висаджують, але для чого вбивати існуючі?! Кому ж це в голову прийшло так поглумитися над каштанами? До слова, у нас так і з воронами борються – збивають гнізда тоді, коли у птахів вилуплюються пташенята і потім ці невинні істоти гинуть. Чому у Хусті таке зневажливе ставлення до рослинного та тваринного світу? – нарікає містянка Руслана Нодь.

І звідки пішла мода на таке кронування на Закарпатті? Адже так само постраждали від рук комунальників дерева в Ужгороді та Мукачеві!

Ще кілька років тому над ними не ставили подібних експериментів! Обрізали хіба що нижні гілки та ті, що росли під електричними мережами.

Варто наголосити, що в Європі до таких радикальних дій не вдаються ніде. Більше того, якби там провели аналогічне кронування, відповідні працівники не тільки б втратили роботу, але й сплатили б серйозний штраф, а то й могли бути притягненими до громадських робіт.

Топпінг, тобто, докорінна обрізка гілок наразі проводиться виключно в Росії.

Тож відколи ми, закарпатці, почали брати приклад не від цивілізованого світу, а від східних сусідів?


За матеріалами: Новини сьогодні
12-05-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1880

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]