Головна » 2013 » Листопад » 22 » З космодрому Плесецьк успішно стартувала ракета-носій "Рокот" з трьома європейськими супутниками

З космодрому Плесецьк успішно стартувала ракета-носій "Рокот" з трьома європейськими супутниками

Російська ракета "Рокот" з розгінним блоком "Бриз -КМ" і трьома європейськими супутниками успішно стартувала з космодрому Плесецьк в Архангельській області, де нещодавно стався трагічний інцидент з отруєнням військових компонентами ракетного палива. Незабаром три космічних апарати будуть виведені на орбіту, повідомляє Інфопортал з посиланням на представників Військ військово-космічної оборони (ВКО) РФ.

"Пуск ракети "Рокот" з розгінним блоком "Бриз -КМ" і трьома європейськими космічними апаратами серії Swarm відбувся в 16:02 за московським часом з пускової установки номер 3 майданчику номер 133 космодрому Плесецьк, - розповіли військові РФ. - Загальне керівництво пуском "Рокот" здійснював командувач Військами повітряно-космічної оборони генерал-майор Олександр Головко".

На даний момент розгінний блок "Бриз-КМ" з трьома європейськими супутниками вже відокремився від ракети-носія.

"Відповідно до циклограми польоту сьогодні в 16:07 за московським часом розгінний блок "Бриз -КМ" з трьома європейськими супутниками Рой відокремився від ракети- носія "Рокот" і продовжив виведення апаратів на орбіту", - раніше зазначили представники Військ ВКО РФ.

Виведення європейських космічних апаратів на орбіту намічено на 17:33. Самі супутники Swarm займуть різні орбіти: Рой - і Рой-B знизяться до орбіти висотою 460 кілометрів, потім вони знижуватимуться до 300 кілометрів, а Рой-С, навпаки, підніметься до орбіти в 560 кілометрів. Процес переходу на орбіти займе кілька місяців, так як апарати обладнані двигунами малої тяги.

Маса кожного супутника - 472 кг. За формою зонди витягнуті, що зроблено для того, щоб знизити до мінімуму гальмівну дію атмосфери. Апарати Рой, що входять в програму дослідження Землі "Жива Планета" Європейського космічного агентства, призначені для вивчення магнітного поля Землі, термін їхнього активного існування складе чотири роки. Вони з високою точністю зможуть простежити за коливаннями магнітного поля, напрямком силових ліній, вивчити "магнітне динамо" в центрі планети, поля мантії та океану.

Ракета-носій "Рокот" успішно стартувала, як і обіцяли співробітники космодрому Плесецьк. Нагадаємо, що 12 листопада на космодромі стався трагічний інцидент: тоді троє військовослужбовців отримали отруєння різного ступеня тяжкості під час робіт з отруйними компонентами ракетного палива, ще двоє військових загинули. У Міноборони РФ запевнили, що подія не вплине на запуск ракети "Рокот".

"НП відбулося не при підготовці ракети до старту, а при проведенні планових робіт з очищення ємностей з-під ракетного палива", - особливо зазначили тоді в міністерстві.

За матеріалами: Новини сьогодні
22-11-2013
nowyny.com/
Додав: gucul
Коментарі: 0
Переглядів: 11309

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]