Головна » 2015 » Жовтень » 15 » З липецької Roshen суд заборонив стягувати 362 мільйони рублів податкових платежів

З липецької Roshen суд заборонив стягувати 362 мільйони рублів податкових платежів

Арбітражний суд Липецької області (РФ) заборонив Міжрайонній інспекції податкової служби стягувати з АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" 361,5 млн рублів донарахованих податкових платежів.

Про це йдеться в матеріалах суду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Визначення підлягає негайному виконанню, але може бути оскаржене в Дев'ятнадцятому арбітражному апеляційному суді (Воронеж) у місячний строк з дня винесення через Арбітражний суд Липецької області", - йдеться в матеріалах суду.

Липецька кондитерська фабрика раніше оскаржила рішення ФПС про донарахування податкових платежів і одночасно просила суд вжити заходів щодо забезпечення позову у вигляді зупинення дії оскаржуваного рішення.

Рішення діятиме до закінчення розгляду в суді заяви АТ про визнання незаконним рішення податкової інспекції.

Суд врахував наявність збитку у АТ і прийняв до уваги доводи адвокатів підприємства про те, що стягнення погіршить ситуацію і призведе до невиконання зобов'язань перед працівниками, постачальниками за контрактами ЗЕД по сплаті страхових внесків.

"Суд також дійшов висновку, що прийняття забезпечувальних заходів у розглянутому випадку спрямоване на зменшення негативних наслідків дії ненормативного правового акта податкового органу, законність якого оспорюється платником податків, забезпечить тимчасовий захист майнових інтересів АТ ЛКФ "Рошен" не порушуючи при цьому баланс публічних і приватних інтересів", - йдеться в матеріалах.

Нагадаємо, претензії податківців викликали договірні відносини Roshen з будівельною фірмою НВФ "Металлімпресс".

На думку ФПС, підрядник виконував роботи за завищеною ціною, а фабрика отримала необґрунтовану вигоду, яка виразилася у завищенні податкових відрахувань по ПДВ при придбанні товарів і послуг.

Адвокат АО Олександр Гур'єв повідомив, що це четверта справа за претензіями податкової інспекції до компанії.

Нагадаємо, Roshen об'єднує кондитерські фабрики в Україні, а також Клайпедську кондитерську фабрику (Литва), АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" і фабрику Bonbonetti Choco (Угорщина). Засновником компанії Roshen є чинний президент України Петро Порошенко. Липецьку кондитерську фабрику він придбав у 2001 році. Пізніше з'явилася і другий виробничий майданчик в селі Сенцово Липецького району.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1859

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]