Головна » 2013 » Червень » 14 » З початку року на Закарпатті відкрили 39 "корупційних" справ

З початку року на Закарпатті відкрили 39 "корупційних" справ

Про це повідомили сьогодні, 14 червня, під час координаційної наради керівників правоохоронних органів.

У нараді взяли участь керівники УСБ України, УМВС України в Закарпатській області, начальник ГУ Міндоходів в Закарпатській області, а також керівники від органів влади – заступник голови ОДА та в.о. голови облради.  

Обговоривши стан виконання спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції вимог антикорупційного законодавства за 5 місяців 2013 року, виконувач обов`язків прокурора області Андрій Бакай зазначив, що незважаючи на ряд вжитих заходів щодо протидії корупції кримінально-правовими та адміністративно-правовими засобами, через їх недостатню ефективність, відчутних позитивних здобутків у цій сфері не досягнуто.

Загалом розпочато розслідування у 39 кримінальних провадженнях (17 - прокуратура, 21 - МВС, 1 - СБУ) про корупційні правопорушення, усі за заявами про вимагання хабарів. У 19 провадженнях 21 особі вже повідомлено про підозру. Кожного підозрюваного відсторонено від займаної посади або звільнено. 

Дещо знижено, за словами Андрія Бакая, активність правоохоронців у викритті корупційних кримінальних правопорушень. За результатами розслідування до суду вже спрямовано 9 обвинувальних актів стосовно 11 осіб. Усі про одержання неправомірної вигоди. З них стосовно 2 осіб укладено угоди про визнання винуватості.

Водночас, прокурор наголосив на необхідності активізувати роботу щодо   виявлення про корупційних злочинів у пріоритетних сферах, зокрема: у фінансово-кредитній, бюджетній та банківській системах, АПК, сферах освіти та охорони здоров’я, – повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області. 



За матеріалами: Новини сьогодні
14-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11181

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]