Головна » 2016 » Грудень » 23 » За пісню, яка прославляє російський флот, радіо "Шансон" заплатить 300 тисяч штрафу

За пісню, яка прославляє російський флот, радіо "Шансон" заплатить 300 тисяч штрафу

  Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати радіо "Шансон" за трансляцію пісні про російський військово-морський флот. Таке рішення ухвалили 22 грудня за результатами позапланової перевірки компанії.

Розмір штрафу становить 294 360 гривень.

У Нацраді нагадали, що під час моніторингу 2 листопада в ефірі пролунала пісня Дениса Майданова "Тихий океан".

"У тексті якого є елементи пропаганди агресивних дій, а саме популяризація і пропаганда військово-морського флоту держави-агресора, зокрема такі рядки: "Недели похода – такая работа есть Родине верно служить. Наш пеленг не пуст – боевое дежурство, а море штормит и штормит. Награды и ранги не те на гражданке, там здешних не встретишь красот. Стена рук и спин настоящих мужчин – Российский Военный Морфлот!" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо також, що 8 листопада набув чинності закон про квоти на пісні українською мовою в радіоефірі. Відповідно до закону, мінімальна частка пісень українською мовою має становити 35% загального обсягу протягом доби, зокрема в проміжках від 7.00 до 14.00 і 15.00 до 22.00. Визначено також трирічний перехідний період, протягом якого ця квота запроваджується поступово - 25%, 30% і 35%.


За матеріалами: Новини сьогодні
23-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1816

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]