Головна » 2016 » Грудень » 14 » За зрубані ялинки закарпатські лісівники назвали суму штрафів

За зрубані ялинки закарпатські лісівники назвали суму штрафів

Лісівники Мукачівщини закликають громадян допомагати боротися з крадіями ялинок.

З метою запобігання незаконному вирубуванню шпилькових насаджень в передноворічний період державним підприємством «Мукачівське лісове господарство» створено штаб із координації роботи по охороні шпилькових насаджень та розроблено План невідкладних заходів щодо попередження і недопущення незаконних рубок шпилькових насаджень у передноворічний період. Починаючи з 12 грудня 2016 року діють постійні мобільні групи у складі працівників державної лісової охорони, працівників райвідділу поліції та представників громадських організацій, які забезпечують охорону лісових насаджень від самовільних рубок.       

Звертаємо увагу населення, що за самовільну рубку однієї новорічної ялинки передбачена адміністративна відповідальність згідно ст.65 КУАП у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів громадян ( 85-170 грн)  та відшкодування шкоди заподіяної лісу діаметром пенька до 10 см -247,89 грн (відповідно від 10,1 до 14,0 см – 436,77 грн, від 14,1 до 18,0 см – 1121,40 грн). Тому перш, ніж зрубати дерево, слід добре подумати, а чи не краще придбати ялинку законним методом, де кожна буде промаркована спеціальними пластиковими бирками із штрих-кодом.

Лісівники ДП «Мукачівське ЛГ» звертаються до всіх небайдужих громадян із проханням активно допомагати в охороні шпилькових молодняків від самовільного рубання новорічних ялинок. Альтернативою живої новорічної  ялинки може бути і так звана «штучна» ялинка, використання якої не приностить шкоди навколишньому природному середовищу, повідомила Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1809

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]