Головна » 2015 » Вересень » 8 » Загроза відновлення боїв на Донбасі зберігається, Росія хоче розвалити Україну зсередини - Порошенко

Загроза відновлення боїв на Донбасі зберігається, Росія хоче розвалити Україну зсередини - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що на сьогодні зберігається загроза відновлення бойових дій на Донбасі. Про це він сказав на розширеному засіданні уряду у вівторок, 8 вересня, у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Повномасштабне відновлення наступальних дій РФ, впевнений, становить головну загрозу", - заявив президент.

Він зазначив, що на сьогодні це основна загроза для української держави, незважаючи на те, що вже 2 дні зберігається режим припинення вогню. "Тільки дві вилазки диверсійно-розвідувальних груп вчора і сьогодні, на 500-кілометровій ділянці фронту, вогонь ні з артилерії, ні з їхніх мінометів, ні зі стрілецької зброї взагалі не відкривався", - сказав Порошенко.

"Росія також робить головну ставку зараз на внутрішню дестабілізацію, пам'ятаючи, напевно, біблійну мудрість про те, що царства, розділені зсередини, впадуть", - зазначив він.

"Спроба розгойдати політичну ситуацію в Україні є головною загрозою економічної стабілізації, якої ми досягли ціною неймовірних фінансових випробувань і колосальних матеріальних витрат", - підкреслив глава держави.

Він повідомив, що найближчим часом будуть оприлюднені подробиці подій 31 серпня під стінами Верховної Ради України.

"Я думаю, що найближчим часом будуть відомі подробиці, які нададуть слідчі органи, і це буде жах, коли ви почуєте плани терористів, що вони збиралися зробити", - сказав Порошенко.

За словами президента, частина українського політикуму вирішила, що зовнішні ризики вже перестали бути актуальними, і "зараз саме час розпалювати внутрішні конфлікти". "Ще раз підкреслюю: заради зайвих місць у районних радах ці люди готові і гранати метати під Верховною Радою, і всю Україну підпалити", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше президент України звинуватив Росію у заворушеннях біля Ради.

Зазначимо, 2 вересня на засіданні Ради національної безпеки і оборони було схвалено і запропоновано для затвердження президенту проект нової редакції Воєнної доктрини, яка, серед іншого, визначає Російську Федерацію воєнним противником України та умови звільнення тимчасово окупованих територій країни.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1884

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]