Головна » 2018 » Березень » 15 » Заявила Геращенко про готовність віддати Кремлю 20 росіян

Заявила Геращенко про готовність віддати Кремлю 20 росіян

Україна згодна передати Росії близько двадцяти її громадян, затриманих на окупованому Донбасі, в обмін на українських політв'язнів, які утримуються на території Росії.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 15 березня, на своїй сторінці в Facebook повідомила представник України в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Ірина Геращенко.

За її словами, для такого обміну Україна готова до всіх здорових компромісів.

«На Донбасі затримані й засуджені понад 20 росіян – «настамнєтов». Ми готові передати їх РФ в обмін на звільнення в'язнів Кремля, які утримуються у в'язницях РФ, і виступаємо за активізацію цього процесу. В цьому питанні прогресу, на жаль, незважаючи на всі наші зусилля прискорити чергову хвилю звільнення, поки немає», – зазначила Геращенко.

Вона додала, що українську сторону гуманітарної підгрупи на засіданні Мінської групи, яке відбулося 14 березня, представляли експерти СБУ та радник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Сергій Загородній.

Ключовими темами зустрічі були інфраструктурні питання постраждалого від російської агресії Донбасу, а саме відкриття КПВВ «Золоте» й можлива реконструкція моста в Станиці Луганській.

Що відомо про українських політв'язнів у РФ

Наразі 64 громадянина України вважаються політичними в’язнями. Більшість із них отримують вироки за репресивними тяжкими статтями, що передбачають 10, 20 років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тристороння контактна група в Мінську домовилася про алгоритм відновлення мобільного зв'язку на непідконтрольній Києву території.

Як відомо, Україна обміняла двох своїх прикордонників на двох співробітників ФСБ. Прикордонники Ігор Дзюбак і Богдан Марцонь перебували в російському СІЗО 4.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-03-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1711

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]