Головна » 2012 » Вересень » 2 » Закарпатцям розкажуть про виборчі маніпуляції

Закарпатцям розкажуть про виборчі маніпуляції

На Закарпатті буде проведено низку заходів в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з руйнування політичних маніпуляцій «Я хочу…», ініційованої Коаліцією виборчих ініціатив «ДЗВІН».
Відомо, що обмеження демократії та фальсифікації на виборах напряму залежить від того, в якому інформаційному просторі перебувають громадяни, які вразливі до сприйняття політичних маніпуляційних повідомлень. Саме тому 7  18 серпня 2012 року «Центром політичних студій та аналітики» за підтримки NED (National Endowment for Democracy) було проведено дводенний семінар «Форми та методи проведення інформаційно-просвітницької кампанії із руйнування політичних маніпуляційних технологій».
На семінарі розглядалися теми, що стосуються важливих соціально-політичних проблем країни напередодні парламентських виборів 2012 року, обговорювалось питання формування активного громадянина-виборця, який не пасивно споглядає за ходом виборчого процесу, а бере у ньому безпосередню активну участь, як на загальнонаціональному, так і на регіональному рівнях. Було приділено значну увагу таким питанням, як-от: соціально-психологічні підґрунтя та сутність маніпуляції свідомістю, технології створення політичних міфів під час виборчої кампанії, технології розпізнавання маніпуляцій, адміністративний ресурс та маніпуляція, руйнування політичних міфів, громадський контроль під час виборів та багато інших.

Серед заходів, які плануються проводитися на Закарпатті буде інформаційна кампанія в Інтернеті загалом та соціальних мережах зокрема, які влада може контролювати значно меншою мірою, ніж телебачення й радіо. Це забезпечить зворотній зв’язок між незаангажованими фахівцями з питань виборчого процесу та простими громадянами. Таке спілкування сприятиме суспільно-політичній просвіті громадян-виборців, допомагатиме їм знайти відповіді на питання, які їх турбують, та дозволить сформувати уважних спостерігачів за ходом виборчого процесу, які самі стануть постачальниками цінної інформації щодо ходу виборчої кампанії у їхньому регіоні. Обрана стратегія дозволить вплинути на формування якісно нової політичної системи шляхом виборів під час парламентських виборів 2012 року.

«В рамках даної кампанії ми плануємо провести на Закарпатті серія семінарів. Для роботи обрані 3 райони - Ужгород, Хуст, Берегове. Метою семінарів є пояснення маніпуляційних технологій, які використовуються у виборчому процесі в Україні та спроба запобігти цим явищам. Чим більше людей буде знати, якими методами їх обдурюють, тим свідоміший вибір вибір вони зроблять на виборах», - прокоментував Роман Сарканич, координатор кампанії в Закарпатській області.

Деталі про час проведення та формат заходів буде повідомлятися пізніше.

За матеріалами: Новини сьогодні
02-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11977

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]