Головна » 2013 » Жовтень » 3 » Закарпатцям від сьогодні буде легше розпочинати власний бізнес

Закарпатцям від сьогодні буде легше розпочинати власний бізнес

Президент України Віктор Янукович узаконив можливість подання заяви про реєстрацію платників ПДВ або про вибір спрощеної системи оподаткування держреєстратору як доповнення до реєстраційної карти, підписавши прийнятий парламентом відповідний законопроект.

Зокрема, як повідомили Корреспондент.biz в прес-службі глави держави, Янукович підписав закон № 443-VII Про внесення змін до Податкового кодексу про реєстрацію осіб як платників податків.

Документ передбачає, що держреєстратор буде передавати до податкових органів відскановану електронну копію заяви.

Закон також дозволив платникам податків, які уклали договір з податковою службою про визнання електронних документів, подавати реєстраційну заяву електронною поштою з електронним підписом.

Також Верховна Рада прийняла закон, що спрощує процедури початку бізнесу в Україні. За закон про внесення змін до закону про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців проголосували в четвер 356 народних депутатів із 408 зареєстрованих у залі.

Закон передбачає можливість подання заяви про добровільну реєстрацію платника податку на додану вартість або вибір спрощеної системи оподаткування державному реєстратору як додатка до реєстраційної картки, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи-підприємця.

Законом встановлюється, що до органів Державної податкової служби одночасно з даними реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичної особи-підприємця передається електронна копія заяви про вибір спрощеної системи оподаткування або заяви про добровільну реєстрацію як платника податку на додану вартість, виготовлені шляхом сканування, якщо такі заяви прикладені до реєстраційної картки.

Крім того, Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект, спрямований на стимулювання та залучення інвестицій в Україну.

Повідомляється, що за законопроект у першому читанні в четвер проголосували 323 народних депутати із 349 зареєстрованих у залі.

Зокрема законопроектом передбачається встановити, що державна підтримка інвестиційної діяльності буде надаватися суб'єктам господарювання, які реалізують інвестиційні проекти, спрямовані на виробництво і зберігання харчових продуктів, виробництво комп'ютерів, електронної та оптичної продукції, машин та устаткування, електричного обладнання, автотранспорту та інших транспортних засобів, створення об'єктів переробки відходів, промислових і побутових, будівництво, реконструкція та технічне переоснащення у сфері транспортної інфраструктури, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Пропонується встановити, що перелік інвестпроектів у пріоритетних галузях економіки буде затверджуватися Кабінетом міністрів, повідомляло раніше агентство Інтерфакс-Україна.

Законопроектом пропонується також встановити, що держпідтримка для реалізації інвестпроектів у пріоритетних галузях економіки буде надаватися суб'єктам господарювання після державної реєстрації таких проектів в установленому порядку після узгодження з Радою міністрів Криму, обласними, Київською та Севастопольською міськими держадміністраціями, а також після затвердження Кабінету міністрів України.

Також у законопроекті пропонується встановити, що інвестпроектом у пріоритетній галузі економіки може бути проект, реалізація якого передбачається на новоствореному або діючому підприємстві, де була проведена реконструкція або технічне переоснащення, а також проект, який відповідатиме таким критеріям, як забезпечення підвищення конкурентоспроможності виробництва, у тому числі шляхом підвищення енергоефективності та продуктивності праці, сприяння модернізації національної економіки шляхом впровадження сучасних технологій, зменшення забруднення навколишнього середовища.

Крім того, інвестпроектом у пріоритетній галузі може бути проект, загальна бюджетна вартість якого перевищує суму, еквівалентну EUR 12 млн для суб'єктів великого підприємництва, EUR 1 млн для суб'єктів середнього підприємництва та EUR 500 тис. для суб'єктів малого підприємництва, а також кількості створених нових робочих місць, що перевищує 250 місць для суб'єктів великого підприємництва, 50 - для суб'єктів середнього підприємництва і 25 - для суб'єктів малого підприємництва.

Крім того, середня зарплата на таких підприємствах у працівників повинна перевищувати не менше, ніж у 2,5 разу розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Як повідомлялося, Верховна Рада узаконила можливість подання заяви про реєстрацію платників ПДВ або про вибір спрощеної системи оподаткування держреєстратору як доповнення до реєстраційної карти 5 вересня. Відзначається, що парламент ухвалив відповідний закон Про внесення змін до Податкового кодексу про реєстрацію осіб як платників податків (№ 2029) 271 голосом при необхідному мінімумі в 226 голосів.



За матеріалами: Новини сьогодні
03-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11101

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]