Головна » 2013 » Квітень » 4 » Закарпатська сім’я вже 14 років виховує прийомних дітей

Закарпатська сім’я вже 14 років виховує прийомних дітей

            Закарпатська сім’я вже 14 років виховує прийомних дітей

Марія та Отілла Ілошвай опікуються 11 дітьми у будинку сімейного типу в Берегові.

Сьогодні, 4 квітня, до великої родини навідалися заступник губернатора Закарпаття Михайло Попович та начальник обласної Служби у справах дітей Світлана Якімеліна.

Сім’я має 3 рідних дітей, 1 усиновлену дитину та ще 7 передані до родини на виховання.

Один із вихованців – Степан, цьогоріч уже досяг повноліття. За законом, дитина у будинку сімейного типу перебуває до 18 років, або ж – до 23-24, тобто доки навчається. Степан – інвалід з дитинства. Зараз він мав би перейти до інтернатного закладу.

«Ми його виховували змалечку, - розповідає батько Оттілла Ілошвай. – Він звик до сім’ї, до турботи. Як його зараз віддати з родини до інтернату? Він нам як рідна дитина. Якби він міг сам себе забезпечити чи одружився, то інша справа – ми були б упевненні у його майбутньому. Але ж йому потрібен догляд».

З повноліттям державне забезпечення припиняється. Зараз Степан отримуватиме кошти тільки через інвалідність. Тож родина намагатиметься отримати додаткову допомогу.

«Звичайно, що дитині, яка все життя була у колі сім’ї, у 18-річному віці важко адаптуватися до інтернатного закладу, яким би він хорошим не був. Ми посприяємо тому, щоб хлопець міг залишатися у родині. Адже зараз наше завдання – це скорочення кількості дітей, що перебувають у інтернатних закладах. Натомість, дедалі більше дітей-сиріт мають виховуватися у закладах сімейного типу виховання,– сказав Михайло Попович.

Чиновники також подарували одному з наймолодших вихованців сім’ї новий велосипед.

 

За матеріалами: Новини сьогодні
04-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11300

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]