Головна » 2013 » Вересень » 9 » Закарпатські науковці побували на Світовому конгресі судової стоматології

Закарпатські науковці побували на Світовому конгресі судової стоматології

Світовий конгрес судової стоматології, що відбувся 29-31 серпня 2013 в м. Флоренція (Італія), був організований Міжнародною організацією судової стоматології (IOFOS) та факультетом правової медицини Університету Флоренції. Захід зібрав учасників з 42 країн світу – представників усіх материків. Україну репрезентувала делегація у складі в. о. декана стоматологічного факультету УжНУ, президента Асоціації судової стоматології України проф. Є.Я.Костенка, секретаря Асоціації – О. Л. Белея, а також співробітників Науково-дослідного центру судової стоматології М.М. Сливки та М.Ю.Гончарука-Хомина.


Відкриття конгресу відбулося в одній із резиденцій сімейства Медичі – Палаці Веккіо, що вважається серцем Флоренції. Мистецькі творіння Леонардо да Вінчі та Мікеланджело, що зберігаються в Палаці, створюють неймовірну атмосферу прекрасного, яку змогли відчути всі учасники конгресу. Насичена соціальна програма форуму щодня пропонувала всім охочим долучитися до надзвичайно багатої культурної спадщини Італії.

Наукова програма конгресу передбачала сесії та дискусії щодо останніх досягнень в галузі науки та практики судової стоматології й була реалізована презентаціями членів національних організацій судової стоматології, науковців, а також співробітників судово-медичних бюро та Інтерполу.

Кожен з українських учасників представляв розроблені методики ідентифікації осіб, які схвально оцінили корифеї судово-медичної науки. Також було надано звіт про стан галузі в країні від президента української Асоціації. До слова, професор Євген Костенко головував в одній із секцій разом із основоположником судової стоматології проф. Тором Солхеймом (Tore Solheim).

Українська делегація, до речі, єдина з країн пострадянського простору гідно представила інтереси держави та брала активну участь в дискусіях з проблемних питань. Конгрес такого рівня дав можливість налагодити співпрацю з Американською асоціацією судової стоматології, фаховими організаціями в Італії, Норвегії, Бельгії, Польщі, Хорватії, Південної Кореї та навіть Індонезії та Австралії. Це країни з більшим досвідом у галузі судової стоматології, які тісно співпрацюють з Інтерполом та місцевими судовими органами в рамках проблематики судової стоматології.

Президент Міжнародної організації судової стоматології (IOFOS) проф. Вільма Пінкі (Vilma Pinchi) гідно оцінила науковий та кадровий потенціал нашої делегації і зауважила, що сподівається на дальший розвиток наших фахівців, які згодом зможуть стати гідними конкурентами європейським спеціалістам.

Сподіваємося й ми на плідну співпрацю, що зумовить розвиток судової стоматології на базі Науково-дослідного центру судової стоматології УжНУ та в країні в цілому, адже основу для цього вже закладено, - повідомляє Медіа-центр УжНУ.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-09-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11189

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]