Головна » 2013 » Жовтень » 3 » Закарпатські рятувальники підписали декларацію з польськими колегами

Закарпатські рятувальники підписали декларацію з польськими колегами

Взаємозв’язок між сусідніми державами в умовах сьогодення є дуже актуальним, адже будь-які природні або техногенні аварії та катастрофи, що виникають на території окремої країни, можуть вплинути і на сусідні та навіть дуже віддалені країни та регіони. Саме тому питання співробітництва та взаємної допомоги є вкрай важливими для оперативно-рятувальної служби Закарпаття.

З метою підвищення рівня безпеки на територіях України та сусідньої Польщі, 2 жовтня в Ужгороді на базі Управління ДСНС України у Закарпатській області в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2001-2013 відбулася робоча зустріч.

Результатом даного заходу стало підписання партнерської декларації про співробітництво та взаємну допомогу між рятувальними службами Жешова та Ужгорода.

Як зауважив під час зустрічі міський комендант Державної пожежної служби в Жешові Вальдемар Вільк, дане співробітництво пожежно-рятувальних служб сприятиме підвищенню рівня безпеки населення обох держав та посилюватиме ефективність дій, спрямованих на порятунок людей, збереження їх майна та природного середовища у випадку різного роду надзвичайних ситуацій та пожеж.
У ході зустрічі сторони розглянули можливість співпраці у всіх визначених пріоритетних напрямках та узгодили план дій на майбутнє. В рамках декларації передбачено подальше вдосконалення інформаційно-комунікаційних відносин щодо обміну інформацією про потенційні та реальні загрози на території держав, готовність до надання рятувальної та гуманітарної допомоги за потребою, проведення спільних навчань.
«Сьогоднішня зустріч є підтвердженням нашого обопільного прагнення до поглиблення співпраці. Для цього ми маємо багато передумов. Надзвичайна ситуація не знає кордонів та не розрізняє країн, саме тому ми повинні співпрацювати та взаємодіяти і в подальшому», – зауважив під час зустрічі заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області з реагування на надзвичайні ситуації Глєб Бурковський.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11052

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]