Головна » 2016 » Січень » 21 » Закарпатським власникам біометричних паспортів - що потрібно знати

Закарпатським власникам біометричних паспортів - що потрібно знати

Для тих, хто не обізнаний і прагне замінити свій закордонний паспорт на паспорт нового зразка, а саме закордонний, повинен знати. що при перетині кордону кожного разу потрібно буде обкатувати пальці для ідентифікації особи. Закарпатський кореспондент вирішив поцікавитися, чи так це ?!

Як розповіли Закарпатському кореспонденту самі власники біометричних закордонних паспортів, інформація дійсно вірна:

- Я здавала відбитки в посольствах Великобританії і США, просто прикладаєш до скла на апараті спочатку по 4 пальці обох рук, потім по 1. Все це займало менше хвилини. Поки що на угорському і словацькому кордоні ми також кожного разу "обкатуємо" пальчики на ідентифікацію особистості, - розповіла Наталія.

- Їжджу через кордон щодня. У мене в Собранце проживають діти і так, я кожен раз йду на процедуру зчитування інформації з пальчиків. Особливої ​​проблеми не бачу в цьому, ось тільки те, що водій автобуса повинен простоювати через нас зайвий час. Страждають і інші пасажири, які їдуть разом з нами, - говорить Марія.

Запровадження в Україні документів з біометричними даними в першу чергу відчули на собі новонароджені діти, українці, які виїжджають за кордон, і іноземці, а також водії. Поки що пальчики дійсно потрібно буде "обкатувати" для зчитування інформації, а що буде далі, - побачимо. Для закарпатців це тема більш актуальна, оскільки жителі нашої області їздять за кордон по кілька разів на місяць.

Але пікантність ситуації в тому, що Європейський Союз вимагав від України біометричних документів тільки для тих, хто виїжджає за кордон, - про це нашому виданню розповів співробітник закарпатської митниці.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1861

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]