Головна » 2013 » Червень » 15 » Закарпатському туристу: 10 місць на планеті, на яких вас можуть з'їсти

Закарпатському туристу: 10 місць на планеті, на яких вас можуть з'їсти

Виявляється, на світі ще є чимало небезпечних місць, де тварини із задоволенням поснідають зазівавшимся туристом, варто йому лише зробити один невірний рух.

Так що, вирушаючи подивитися на екзотичних, але вкрай небезпечних звіряток, пам'ятайте, що, на відміну від вашого нешкідливого цікавості, їх інтерес до вас чисто гастрономічний.

Національний парк Ману, Перу
Національний парк Ману, розташований на східних схилах перуанських Анд, є ідеальним середовищем існування для ягуара. Найбільшому хижакові південної Америки цілком комфортно в густих тропічних лісах, пронизаних невеликими струмками. Хоча основна видобуток ягуара - капібари, він може нападати і на худобу. Цікавиться хижак і докучливими туристами, які в пошуках цієї великої кішки забираються все глибше в джунглі. Полює ягуар із засідки на дереві або у високій траві. При нападі на жертву він, як правило, стрибає на неї зі спини або збоку, хапаючи за шию, ламаючи шийні хребці і іноді прокушуючи череп. Але якщо засідка виявлена ​​і жертва рятується втечею, ягуар ніколи її не переслідує.

Мексика, нижня Каліфорнія
Узбережжя нижньої Каліфорнії і південний край ПАР - улюблені місця проживання великої білої акули, одного з найнебезпечніших істот світового океану. За дивним збігом обставин ці ж місця полюбилися серферам і дайверам. Так що акули практично отримують обід з доставкою додому. І хоча нападів, що закінчилися фатально, не так вже й багато, покалічених акулами в цих водах достатньо. Але шанс позбутися кінцівки тільки розпалює цікавість адреналінових мандрівників, і в цих краях не складе труднощів знайти фірму, яка організовує для вас годування акул і підводне занурення в залізній клітці.

Національний парк Као Сок, Таїланд
Хочете дізнатися, як оперативно лікувати укус змії або ще краще - як уникнути власне укусу та зустрічі зі змією? Тоді вам пряма дорога в національний парк Као Сок в Таїланді. Тут ви дізнаєтеся про зміїв навіть більше, ніж хотілося. На території парку мешкає найбільша в світі популяція королівської кобри, яка виростає до 6 метрів у довжину і має запас отрути достатній, щоб убити слона. Також тут мешкає чимало інших змій, що вбивають на рік кілька сотень місцевих жителів. Але туристам тут майже нічого не загрожує, якщо, звичайно, ви не полізете в джунглі без досвідченого гіда.

Національний Парк Південна Луангва, Замбія
Хоча репутацією самого зухвалого африканського тварини має лев, як це не здасться дивним, набагато більше людей вбивають бегемоти. За рік їх жертвами стають 100-150 місцевих жителів і кілька туристів. Підводить європейців мультяшний образ бегемота як істоти повільного і добродушного. На ділі ж ці тварини вельми агресивні, особливо молоді особини, володіють значними іклами довжиною до півметра і бігають удвічі швидше людини. Бегемоти легко перевертають човни, але особливо небезпечні вони в нічний час, коли виходять годуватися на берег.

Озеро Байкал, Росія
Байкал - один з останніх регіонів, де можна вживу побачити дикого вовка, страх перед яким закладено в нас на генетичному рівні. І хоча жорстокі напади на людину, коли гинули цілі села, залишилися далеко в минулому, вовк залишається дуже небезпечним для людини звіром, зустріч з яким один на один не обіцяє нічого хорошого. Крім вовка в байкальских лісах не так вже складно зустріти і рись і бурого ведмедя. Якщо вам раптом захотілося заглянути в очі хижакові, в Іркутську знайдеться чимало туркомпаній, готових організувати вам цю зустріч.

Національний парк Какаду, Австралія
Самим лютим хижаком Австралії як і раніше залишається крокодил, щороку в середньому він вбиває одну людину і декілька з його вини стають каліками. В основному його жертвою стають рибаки, але зіткнутися з ним можна практично на будь-якій водоймі північного узбережжя. Максимальні шанси зустріти крокодилів у відвідувачів національного парку Какаду, де живуть самі старі і люті хижаки. Найкращий час для відвідування липень-серпень, коли холоднокровні рептилії більшу частину часу проводять, гріючись на сонці. Замовивши в місцевому ресторані стейк з крокодила, можна отримати наочне підтвердження, що людина дійсно вершина харчового ланцюжка.

Рівнини Серенгеті, Танзанія
На відміну від решти всього світу, де кількість нападів диких тварин неухильно скорочується, Танзанія, навпаки, втрачає все більше жителів у зіткненні з левами. Понад 600 місцевих фермерів і скотарів загинуло за останні 20 років. Однак кращого місця для близького знайомства з левами, ніж рівнини Серенгеті, придумати важко, так що кількість туристів, залучених видовищем кривавого бенкету хижаків, з кожним роком зростає. На щастя, туристи захищені від нападів куди краще місцевого населення, однак і їм не варто розслаблятися і ігнорувати попередження місцевих гідів.

Черчилл, Канада
Щоосені містечко Черчілл в канадській провінції Манітоба наповнюється туристами, охочими ближче поглянути на міграцію найбільших сухопутних хижаків - білих ведмедів. Розправитися з людиною для 600-кілограмового хижака пари дрібниць, тому місто оточене спеціальними пастками. А на побачення з дикою природою мандрівники вирушають на гігантських повнопривідних автобусах, досить добре захищають туристів від гастрономічного інтересу ведмедів, і потрапити в лапи гігантського хижака можна лише з власної дурості.

Національний парк Рантхамбхор, Індія
Точної статистики ніхто не веде, але в Індії, Непалі і Бангладеш щороку сотні людей піддаються нападам тигрів, а що жив на початку минулого століття чампватскій тигр-людожер поставив рекорд, убивши більше 430 осіб. У теперішній же час завдяки браконьєрам цей красивий звір став в Індії рідкістю, але його все ще можна зустріти в національному парку Рантхамбхор.

Національний парк Комодо, Індонезія
Хоча дракони Комодо менш небезпечні для людини, ніж акули або крокодили, все ж відомо достатньо випадків їх нападу на людей, що закінчилися летальним результатом. Хоча величезна рептилія вагою з дорослого чоловіка виглядає повільною, бігає вона досить швидко, щоб наздогнати людини і покалічити його своїми гострими, як бритва, зубами. А укус комодского варана смертельно небезпечний. На додаток до отрути в рану потрапляє ще й понад півсотні видів патогенних бактерій, і, за статистикою, без лікарського втручання смертність від укусів практично абсолютна. Навіть якщо ви приїхали подивитися на драконів острова Комодо, ночувати безпосередньо на острові не рекомендується.



За матеріалами: Новини сьогодні
15-06-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11126

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]