Головна » 2013 » Жовтень » 24 » Закарпаття готується до будівництва нового моста та пункту пропуску

Закарпаття готується до будівництва нового моста та пункту пропуску

У середу, 23 жовтня, до Закарпаття завітала офіційна делегація румунського повіту Мараморош на чолі із префектом Антоном Рохняном. Закордонні гості приїхали до Закарпаття уже втретє, щоб обговорити можливості та умови будівництва між двома країнами моста та нового пункту пропуску. Українську сторону на зустрічі представляли перший заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Свищо, а також очільники Рахівської та Тячівської РДА Дмитро Андріюк та Іван Бринзяник.

Мова про будівництво моста через річку Тиса, який з’єднував би українське село Біла Церква та територію між румунськими населеними пунктами Сігет та Тиса, ведеться вже не перший рік. Проектно-кошторисна документація була підготовлена ще наприкінці 90-их років минулого століття. Однак всерйоз приступити до міжнародних переговорів та розпочати роботу вдалося тільки цьогоріч. Румунські експерти оновили документацію та вже заклали відповідну статтю витрат у державний бюджет на наступний рік. До того ж цього разу на Закарпаття завітала проектна група, яка оглянула саме місце майбутнього будівництва.

- Сподіваємося, що ми знайдемо порозуміння з нашими українськими колегами та зможемо успішно розпочати роботу над цим без перебільшення історичним проектом, - зауважив під час зустрічі префект повіту Мараморош Антон Рохнян. – Я вже приїжджав на Закарпаття із цим питанням. Тоді у нас була дружня зустріч із керівником вашої області Олександром Ледидою, на якій ми і вирішили переходити від слів до діла. Я переконаний, що керівництво області вірить у цей проект, а тому іде нам назустріч та готове співпрацювати. І це не може не радувати.

У свою чергу, перший заступник голови ОДА Ігор Свищо запевнив румунського префекта у готовності Закарпаття розпочати роботу над транскордонним будівництвом:

- Наступний рік у нашій країні оголошений роком доріг. Обласна влада зі свого боку обіцяє всіляко сприяти налагодженню тісніших зв’язків України та Румунії. І, сподіваюся, нам вдасться донести до вищого керівництва країни важливість цього проекту і він буде включений у загальнодержавну програму фінансування на 2014 рік.

Як пояснили учасники зустрічі, будівництво моста та відкриття нового пункту пропуску матиме цілий ряд позитивних наслідків. Зокрема, очікується серйозне пожвавлення експортно-імпортних торгівельних зв’язків двох країн. Окрім того, саме цей пункт пропуску суттєво скоротить дорогу в одному із найбільш популярних серед українців та росіян туристичних напрямків (до Болгарії, Хорватії та Чорногорії).


За матеріалами: Новини сьогодні
24-10-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11139

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]