Головна » 2013 » Квітень » 30 » Закарпаття готується до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі

Закарпаття готується до відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі

Цього року наприкінці липня вся Україна відзначатиме річницю запровадження християнства на території Київської Русі. У Закарпатській області, відповідно до розпорядження голови обласної адміністрації, працює оргкомітет з питань підготовки та відзначення визначної дати.

Під час засідання оргкомітету йшлося про організацію на території області зустрічей з духовенством християнських конфесій та християнськими богословами, науково-практичних конференцій, колоквіумів, засідань, присвячених історії християнства в Київській Русі та Україні. Крім того, у навчальних та дитячих відпочинково-оздоровчих закладах проводитимуть тематичні зустрічі.

Також на розгляд сесії обласної ради буде винесено питання щодо виділення додаткових коштів на проведення ремонтних та реставраційних робіт пам’яток архітектури, пов’язаних з історією християнства. 

На виконання Указу Президента України та розпоряджень Кабміну, ми сьогодні активно працюємо над організацією відзначення 1025 річниці Хрещення Київської Русі, - наголосив заступник голови ОДА Іван Качур у коментарі для преси. – Плануємо, що в області комплексно пройдуть відповідні заходи як у культурному, так і в науковому плані. Зокрема, за підсумками науково-практичної конференції за участі представників духовенства  різних конфесій, буде видано низку матеріалів. Також у багатьох населених пунктах працюватимуть тематичні виставки сакрального мистецтва. Працюватимемо над відкриттям туристичних маршрутів та організації подорожей і екскурсій місцями, пов’язаними з історією християнства. Загалом, заходів буде багато, адже дата дійсно непересічна», – повідомляє прес-центр ОДА.



За матеріалами: Новини сьогодні
30-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11461

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]