Головна » 2012 » Серпень » 15 » Занедбаний Хуст

Занедбаний Хуст


Одвічні проблеми кожного міста влада схильна пояснювати відсутністю коштів для його ремонту та реконструкції. Сьогодні ми вирішили з»ясувати чи справді колишня столиця Карпатської України неспроможна на ремонт, освітлення та прибирання вулиць. З достовірних джерел нам стало відомо, що гроші, які б могли піти на благоустрій міста, лежать на банківських депозитах. І це тоді, коли містом неможливо проїхати через ями і вибоїни, коли вулиці брудні та неосвітлені.
Міський голова Хуста Володимир Кащук не приховує, що гроші в Хусті є. Та пересічному громадянину не зрозуміло, чому вони не на рахунках міськради, звідки їх можна спрямувати на активний розвиток міста, а на рахунках у банку. Газета «Закарпатська правда» за 11 серпня 2012 року повідомила, що мерія поставила на депозит 6,9 мільйонів гривень. А заробила їх влада наступним чином: 5,6 мільйонів надійшло з бюджету розвитку, 584 тисячі – зі збору за першу реєстрацію транспортних засобів, 284 тисячі – з екологічного збору, 76 тисяч – із коштів за відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.
За словами пана В. Кащука, міські гроші були покладені на депозит для того, щоб заробити на відбудову центральної площі Хуста. Її планують зробити закритою пішохідною зоною, встановити дитячий майданчик, а також оплачувану парковку. Щоправда, терміни виконання робіт ніхто не береться коментувати. Адже осінь не за горами, а з нею — дощі та негода. Поки хустянам залишається тільки сподіватися, що міський голова таки наведе лад з каналізацією у місті, щоб розпочати ремонтні роботи на Майдані Незалежності. А там і до ремонту автошляхів рукою подати. Та хто знає, коли кошти, яких вистачило б на все це, повернуться у гаманець міської ради.
Практика встановила, що щорічно локальний поточний ремонт покриття потрібен для 3% загальної площі дороги. Коли серйозні ушкодження та дефекти досягають 15%, загальноприйнято ставити на ремонт всі 100% цієї площі. Систематичне «лікування» дорожнього покриття здійснюють різними методами, засобами та матеріалами, що в сукупності визначає якість, термін служби й вартість, тобто ефективність ремонтних робіт, головна мета яких - забезпечити на дорозі безпечний рух автотранспорту з дозволеної Правилами дорожнього руху швидкістю.
Стан автошляхів Хуста приносить неабиякі збитки поціновувачам комфорту та швидкості руху. Автомобілі доводиться ремонтувати значно частіше. Сьогодні пішоходи у більшому пріоритеті, адже значна частина тротуарів міста вже пристосована для пересування людей. Водночас відсутність світлофорів змушує матусь з колясками, дітей чи літніх людей бути максимально обачними і сподіватися на порядних керманичів.
Гадаємо, що місто не чекатиме, поки його жителі почнуть соромитися бути хустянами. Питання залишається відкритим…

За матеріалами: Новини сьогодні
15-08-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 12142

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]