Головна » 2015 » Листопад » 9 » Заочне звинувачення в організації вбивства Нємцова висунуто Руслану Мухудінову

Заочне звинувачення в організації вбивства Нємцова висунуто Руслану Мухудінову

  Вихідцю з Чечні, бійцеві батальйону "Північ" Руслану Мухудінову пред'явлено заочне звинувачення в організації вбивства Бориса Нємцова. Про це повідомив в понеділок адвокат дочки політика Жанни Нємцової Вадим Прохоров, передає ТАСС.

"Ми раді, що нарешті вирішилося, і сподіваємося, що найближчим часом аналогічне звинувачення буде пред'явлено його другу з дитинства Руслану Геремеєву", - зазначив адвокат. Крім того, Прохоров повідомив, що Мухудінова оголошено у федеральний розшук. "У минулу п'ятницю було винесено постанову про його оголошення в розшук", - зазначив адвокат.

Наприкінці минулого тижня джерело в Москві, знайоме з ситуацією, повідомило "Інтерфаксу", що слідчі центрального апарату Слідчого комітету РФ спробували викликати на допит Мухудінова та заступника командира батальйону "Північ" МВС Чечні Руслана Геремеєва. Однак родичі підозрюваних відмовилися прийняти повістки, заявив співрозмовник агентства.

Як зазначив Прохоров в інтерв'ю "Інтерфаксу", "добре, що слідство рухається в правильному напрямку". Однак, зауважив він, "вкрай сумно, що слідчі не знайшли в собі сили висунути обвинувачення Геремеєву". У той же час, на думку адвоката, пред'явлення обвинувачення Мухудінову "рівнозначне пред'явленню звинувачення Геремеєву".

Раніше Прохоров неодноразово заявляв, що слідство має намір допитати Геремеєва і Мухудінова як підозрюваних у причетності до вбивства політика. У допиті інших осіб, у тому числі глави Чечні Рамзана Кадирова, на якому наполягали потерпілі, захисті було відмовлено.

Співголова партії РПР-ПАРНАС і депутат Ярославської обласної думи Борис Нємцов був убитий в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого. У справі про вбивство заарештовано п'ять осіб: Заур Дадаєв, брати Анзор і Щадід Губашеви, Хамзат Бахаєв і Тамерлан Ескерханов.

За даними слідства, безпосереднім виконавцем вбивства був Дадаєв, решта фігурантів стежили за політиком і допомагали Дадаєву у виконанні задуманого. Спочатку Дадаєв і брати Губашеви дали свідчення, але потім відмовилися від них, заявивши, що вимушено обмовили себе.

Басманний суд Москви 14 жовтня відмовив Вадиму Прохорову в задоволенні скарги на дії слідства (в порядку статті 125 КК РФ). Потерпілі і захист передбачуваного виконавця вбивства Заура Дадаева не згодні з цим рішенням. Його законність перевірить Мосміськсуд.

Водій Геремеєва Руслан Мухудінов став фігурантом справи про вбивство Нємцова наприкінці травня. За версією слідства, саме про нього в зізнаннях говорив Дадаєв як про земляка на ім'я Русик (Руслік), обіцяє 25 млн рублів за вбивство політика. ЗМІ писали, що слідчим нібито вдалося встановити докладні маршрути пересування Мухудінова аж до 6 березня 2015 року, коли в Інгушетії був затриманий Дадаєв. Після цього Мухудінов безслідно зник, що змусило пресу припустити, що його могли усунути.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1875

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]