Головна » 2015 » Квітень » 1 » Засуджувати історичну спадщину ОУН-УПА Польща відмовилася

Засуджувати історичну спадщину ОУН-УПА Польща відмовилася

Спікер польського Сенату Боґдан Борусевич відкинув пропозицію російської Ради Федерації щодо спільного засудження історичної спадщини ОУН-УПА. Про це він заявив у відповідь на рішення російської Ради Федерації, яке раніше було надіслане до польського Сенату, передає Польське радіо з посиланням на «Gazeta Wyborcza».

«Я бачу ознаки поширення культу крайнє націоналістичних діячів ОУН-УПА. Водночас я розумію, що дуже рідко це пов’язано із схваленням терористичного методу, який використовували ці групи, а також вихвалянням злочинів, які вони вчинили, зокрема волинського», - написав політик.

На думку Борусевича, нинішня популярність націоналістичних українських діячів пояснюється тим, що вони представляють найбільш радикальну традицію боротьби за незалежність. А зростання їхньої популярності «значною мірою є результатом агресії проти України, яку Російська Федерація веде від 2014 року».

Маршал Сенату пояснив, що усвідомлення українцями наслідків повернення до традицій ОУН-УПА можливе буде тільки після усунення «існуючих страхів українців», якими є російська агресія проти їхньої держави.

Ситуація, яку створила Росія, робить неможливою, на його думку, спільну польську та російську рефлексію на тему спадщини українського націоналізму.

«Побоююся, що на фоні окупації Росією частини території України та поширення на частини Донецької та Луганської областей, які залишаються поза контролем української влади, етнічної ідеології ненависті, спільна заява Польщі та Росії у питанні української історичної пам’яті відповідатиме тону російської пропаганди», - ствердив спікер.

За його словами, історична пам’ять польського народу, а також цілком інша оцінка ситуації в Україні свідчать про те, що неможливо собі уявити, аби Сенат Республіки Польща в теперішніх обставинах міг підтримати надіслану заяву Ради Федерації.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
01-04-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1893

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]