Головна » 2016 » Жовтень » 17 » Завітав до Ужгорода письменник, фантаст і журналіст Олег Шинкаренко. ВІДЕО

Завітав до Ужгорода письменник, фантаст і журналіст Олег Шинкаренко. ВІДЕО

Письменник, фантаст і журналіст Олег Шинкаренко завітав до Ужгорода. Перед тим побував у Кошіце, Братиславі та Відні.

В європейському турне він презентує дві нові праці: «Кагарлик» та «Перші українські роботи». Кагарлик — це містечко в Київській області, де люди все ще живуть минулими подіями, однак стежать за сучасними процесами. У книзі автор намагався поєднати два світи.
За задумом автора, Кагарлик стане таким місцем, де назавжди зупинився час, і він буде одночасно існувати в декількох просторово-часових пластах, тому що там була використана невідома зброя. Намагання зрозуміти, що таке Кагарлик, є в одному з епізодів цього роману. Але я так і не дізнався до того, як він був написаний.

Книгу Олег Шинкаренко написав за два роки і видав у 2014-му. Однак, ще до подій на Майдані і на Сході України він описав, як буде виглядати наша держава у випадку російської окупації. За сюжетом, свідомість головного героя використали для виготовлення комп’ютерів російських військових супутників. Чверть роману можна прочитати в мережі Фейсбук як мультимедійний проект.

На зустрічі Олег Шинкаренко зачитав уривки з книги а також презентував ще одну — «Перші українські роботи». Війна з Росією все ще триває, але на фронт відправляють не людей, а роботів. У творі порушено чимало соціальних проблем. Ще на початку читачі стають свідками, як дружина зраджує чоловіку з роботом. Автор намагався зробити роман частиною світового дискурсу.

Олег Шинкаренко порадив читачам і письменникам переймати європейський досвід і орієнтуватися на вимоги світової спільноти.


За матеріалами: Новини сьогодні
17-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1796

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]