Головна » 2012 » Вересень » 5 » Завтра на площі Народній відбудеться "Останній мирний протест"

Завтра на площі Народній відбудеться "Останній мирний протест"


Завтра, 6 вересня, о 10:00 годині біля Закарпатської обласної державної адміністрації (пл. Народна 4) відбудеться Всеукраїнська акція «Останній мирний протест», основна вимога якої - відкласти розгляд скандального законопроекту №2450 до отримання висновків Венеціанської комісії.

3 вересня під час Погоджувальної ради депутатських фракцій Верховної Ради було вирішено виставити на голосування скандальний законопроект №2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів”. Таким чином у четвер, 6 вересня, проект закону "Про порядок організації і проведення мирних заходів” може бути прийнятий парламентом у другому читанні і в цілому.

У липні більше 150 громадських організацій та профспілок зверталися до Голови Верховної Ради та голів депутатських фракцій парламенту з проханням не виставляти законопроект №2450 на голосування до того, як його оновлена редакція не пройде експертизу Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія). Саме на прохання громадських організацій профільний Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності направив одіозні законопроекти на експертизу.

Прийняття багатостраждального законопроекту 2450 у нинішньому вигляді призведе до того, що мирних протестуючих будуть пачками саджати на 15 діб, а суди будуть тотально забороняти будь-які прояви громадянської непокори. Закон встановлює термін повідомлення про мирні заходи у два робочих дні. Разом із вихідними та святковими днями фактичний час для повідомлення становитими 4-5 днів. Як свідчить практика, такий тривалий термін буде використовуватись владою для заборони мирних зібрань у судовому порядку. Відтак, значно обмежиться фундаментальне право людей мирно протестувати. У громадськості ще є шанс зупинити народних обранців від такого необдуманого кроку і не допустити повторення білоруського та російського сценаріїв в Україні.

"Обмеження права на мирні зібрання призведе до швидкого погіршення ситуації із дотриманням інших прав та свобод громадян Україні, адже їх позбавлять головного інструменту донесення своїх вимог до влади”, - наголошує координатор акції у місті Ужгород Микола Костромін.

Акція у форматі перфомансу відбудеться також в інших містах України. У Києві активісти проведуть ніч з 5 на 6 вересня під Верховною Радою.

За матеріалами: Новини сьогодні
05-09-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11918

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]