Головна » 2015 » Лютий » 3 » Заземлення: що потрібно знати

Заземлення: що потрібно знати

У сучасних квартирах з'явилося багато найрізноманітнішої техніки і, якщо раніше заземлення в будинках було обов'язковим, то тепер його треба робити в кожній квартирі. Щоб бути точними в термінології, слід сказати, що система заземлення це, скоріше, "система занулення". Відповідна клема є в будь розетці, до неї приєднується перемичка "з нулем".

Існує небезпека, що "нуль" не буде чистим, а зі стороннім електропотенціалами, які виникли через неправильну роботи якого-небудь приладу або невірно змонтованої проводки. Не довіряйте необізнаній людині пристрій заземлення, якщо вона переплутає "фазу" з "нулем", вашим приладам прийде кінець. У той же час ми радимо монтаж заземлення довірити справжнім професіоналам, яких в Україні легко знайти онлайн через Інтернет.

Є ще один спосіб заземлення, він називається "повторне занулення". Додатковий провід, який йде від розетки, виводять на розподільчий електрощит, який знаходиться на сходовій клітці, і чіпляють прямо на корпус. Треба прослідкувати, щоб на корпусі щитка не було потенціалу, якщо ж він виявляється, потрібно викликати спеціаліста для усунення несправності.

Такий індивідуальний провід в минулому столітті приєднувався тільки до розетки на кухні, заземленю робили для кухонної плити. У наш час таке занулення робиться для всіх розеток в новобудовах під час проведення електромонтажу. Власне кажучи, якщо ваше житло — квартира чи приватний будинок — і розетка та інші прилади, таки потребують заземлення, тоді неодмінно зверніться до фахівців.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-02-2015
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 11378

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]