Головна » 2016 » Листопад » 8 » Збільшать контроль над українськими мобільними операторами російські компанії

Збільшать контроль над українськими мобільними операторами російські компанії

Російська група ВТБ оголосила про досягнення домовленості з російською Альфа-Груп щодо спільних інвестицій в компанію Turkcell.

Про це йдеться в прес-релізі ВТБ, передаєЛІГА.net.

"Справжня домовленість передбачає намір сторін здійснити інвестиції в турецьку телекомунікаційну компанію Turkcell в зв'язку з можливим збільшенням частки Альфа-Груп в операторі", - йдеться в прес-релізі групи.

Деталі угоди не розкриваються, але у ВТБ відзначають, що участь в укладенні угоди відображає прагнення ВТБ ще більше диверсифікувати свої інвестиційний і кредитний портфелі - в цьому випадку за рахунок одного з безперечних лідерів у галузі телекомунікацій на швидко зростаючому і високоприбутковому турецькому ринку.

"На думку фахівців ВТБ, передбачувана угода може сприяти збільшенню валютних доходів компанії Turkcell і в перспективі надати додатковий позитивний вплив на її інвестиційну привабливість", - стверджують в прес-службі ВТБ.

На даний момент Альфа-Груп належить 13,2% акцій Turkcell.

Нагадаємо, що Turkcell в липні 2015 року викупила у групи СКМ Ріната Ахметова частку (44,96%) в Euroasia Telecommunications Holding BV (Нідерланди), якому, в свою чергу належить 100% ТОВ Астеліт (ТМ lifecell) - українського мобільного оператора. Повідомлялося, що 2015 рік lifecell закінчив зі збитками на 4,439 млрд гривень.

Окрім того, Альфа-груп належить 47,9% компанії VimpelCom, яка контролює оператора мобільного зв'язку компанію Київстар.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1903

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]