Головна » 2015 » Жовтень » 16 » "Зелений туризм"на Закарпатті занепадає: іноземці більше не приїжджають

"Зелений туризм"на Закарпатті занепадає: іноземці більше не приїжджають

На Закарпатті занепадає так званий сільський туризм: в деяких районах сільських садиб, які пропонують туристичні послуги, поменшало вчетверо. Про це 15 жовтня йшлося на нараді в Закарпатській облдержадміністрації, повідомляє прес-служба ОДА.

"У розвитку сільського туризму на території області відчутні негативні зміни. На Берегівщині, де пріоритетним видом є сільський туризм, у 2014 році різко зменшилася кількість садиб, у яких пропонують туристичні послуги. У селах Боржава, Вари, Бене, Мужієво та Яноші нині тільки 30 садиб, водночас у 2013 році їх було 121", - йдеться у повідомленні.

При цьому у більшості районів створено районні спілки сприяння розвитку сільського туризму. Активну роботу у напрямку розвитку сільського туризму проводять у Берегівському, Мукачівському, Свалявському, Рахівському, Тячівському районах.

Зазначається, що два роки тому основними відвідувачами сільських садиб були іноземці, а тепер серед туристів переважають українці. Але обсяг туристичних потоків різко впав. Це пов'язано, зокрема, з поганим станом доріг у регіоні та проблемами з вивезенням сміття.

За результатами наради в ОДА вирішили визначити сільський туризм одним з пріоритетів розвитку туристичної галузі на Закарпатті. Планується провести семінар-навчання для власників сільських садиб у Великоберезнянському та Берегівському районах, покращити туристичну інфраструктуру (зокрема лобіювати ремонт під'їзних доріг до туристичних об'єктів), а також оновити базу даних сільських садиб.

Зазначимо, що на туристичній привабливості регіону також негативно могли позначитися збройні сутички в Мукачевому.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1925

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]