Головна » 2016 » Вересень » 20 » «Жодна з новостворених об’єднаних територіальних громад у бюджет 2017 року не потрапить» - Москаль. ДОКУМЕНТ

«Жодна з новостворених об’єднаних територіальних громад у бюджет 2017 року не потрапить» - Москаль. ДОКУМЕНТ

Перші вибори депутатів та голів об’єднаних територіальних громад, згідно із законом «Про місцеві вибори» та законом «Про добровільне об’єднання територіальних громад», призначає Центральна виборча комісія. Необхідні для цього витрати здійснюються за рахунок коштів місцевих бюджетів, отриманих як цільова субвенція з Державного бюджету України.

Таким чином однією з умов призначення перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах є наявність відповідних бюджетних призначень. У липні цього року ЦВК затвердила обсяг видатків для включення до бюджетного запиту на 42,6 мільйона гривень, передбачених для проведення перших виборів у 70 об’єднаних територіальних громадах. Натомість, як ідеться в повідомленні ЦВК України, реальна кількість територіальних громад, які можуть утворитися в Україні до кінця 2016 року, становить 224 (і ця цифра неостаточна).

Провести перші вибори у всіх громадах до кінця 2016р. неможливо, оскільки у ЦВК немає для цього необхідних коштів.
– З одного боку територіальні громади закликають об’єднуватися, а з іншого не виділяють для цього необхідних коштів, – коментує повідомлення ЦВК голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – Неможливість проведення виборів означає, що жодна з новостворених громад не потрапляє в бюджет на 2017 рік і не може розраховувати на дотації чи субвенції з Державного бюджету. Це можливо тільки на наступний, 2018 рік.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-09-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1701

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]