Головна » 2016 » Жовтень » 4 » Зібралися у Берегові методисти-іноземники з усієї України

Зібралися у Берегові методисти-іноземники з усієї України

21 вересня у Берегові розпочав роботу триденний Всеукраїнський навчально-методичний семінар методистів іноземних мов обласних (міських) інститутів післядипломної педагогічної освіти «Іноземна мова як життєве вміння».

Семінар у Берегові, ЗІППО, Тетяна Палько

Тетяна Палько, директор Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, привітала гостей та учасників заходу, побажала гарно та плідно попрацювати. Директор звернула увагу на те, що цей рік проголошено Роком англійської мови, і Закарпатський ІППО по-особливому ставиться не лише до англійської мови, а й до інших іноземних мов. Адже багато років поспіль волонтери Корпусу Миру США працювали у навчальних закладах області та ЗІППО у рамках освітніх проектів, що є надзвичайно вагомим внеском у розвиток іншомовної освіти краю. Із 28 волонтерів, задіяних в освітніх проектах на Україні, 4 працювали на Закарпатті, зокрема в інституті – Пеггі Волтон. Закарпаття завдячує Корпусу Миру США і започаткуванням літніх мовних шкіл для вчителів англійської мови області, які стали прикладом для всієї України, і наразі такі школи запроваджуються у різних регіонах нашої держави. Зараз чекаємо на наступного волонтера. Тетяна Василівна наголосила, що Закарпатський ІППО став базою для тестування, де всі бажаючі мають можливiсть пройти тестування та отримати безстроковий мiжнародний сертифiкат. Наш заклад є єдиним на Україні, де відкрито такий центр. Також відзначила високі результати з англійської мови (200 балів) на ЗНО, які показали Зарева Юлія, учениця класичної гімназії Ужгородської міської ради Закарпатської області, і Паловчик Едуард, учень лінгвістичної гімназії ім. Т.Г. Шевченка Ужгородської міської ради Закарпатської області. Крім того, минулого року на базі нашого інститут був проведений IV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з англійської, німецької, французької мов та вперше з угорської. Робота методистів з іноземних мов Закарпатського ІППО заслуговує на найвищу оцінку.

Також вітальним словом зустріла учасників та гостей Баб’як Е.З., начальник управління освіти Берегівської міської ради.

Привітала учасників на щирій Закарпатській землі та наголосила на особливостях змісту та шляхах реформування іншомовної освіти в Україні Коваленко О.Я., головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України.

Редько В.Г., завідувач відділу навчання іноземних мов Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, розповів про компетентнісно орієнтоване навчання іноземних мов у сучасній загальноосвітній школі, стан, виклики, перспективи.
Консультант Екзаменаційного департаменту Кембриджського університету в Україні – Сіжук Дарина, вела мову про нову українську школу, завдання, концепції і виклики для вчителя іноземної мови та використання компетентнісного підходу в оцінюванні навчальних досягнень учнів.

Іваніщева В.О., менеджер проектів (англійська мова), Британська Рада в Україні, розповіла про показники фахової майстерності учителів іноземної мови та представила новий проект Британської ради щодо рамкової класифікації педагогічних працівників, зокрема учителів іноземних мов, повідомили в ЗІППО.

Шаленко О.П., секретар Українського відділення Міжнародної асоціації учителів англійської мови як іноземної, зробив детальний аналіз виступу усіх учасників Всеукраїнського конкурсу „Учитель року – 2016”, зупинився на позитивних моментах їхньої роботи та помилках, які допускали конкурсанти під час проведення уроків. Свій виступ доповідач підкріпив відеоматералами.

Учасники освітнього форуму продовжать роботу у Берегівській ЗОШ І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням англійської мови Берегівської міської ради Закарпатської області.


За матеріалами: Новини сьогодні
04-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1913

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]