Головна » 2017 » Жовтень » 30 » ЗМІ - безвіз до Євросоюзу стане платним

ЗМІ - безвіз до Євросоюзу стане платним

З 2020 року для громадян тих країн, у яких з Європейським Союзом діє безвізовий режим, зміняться правила в'їзду в Шенгенську зону.

Плануючи поїздку в Європу, потрібно буде пройти спеціальну онлайн-перевірку, відповідь з відмовою або дозволом на в'їзд надійде протягом 72 годин, передає Depo.ua з посиланням на "Сегодня".

Зараз, як відомо, досить біометричного паспорта, квитків назад і документів, що підтверджують мету поїздки, терміни перебування і місце проживання. Через два роки для в'їзду в ЄС знадобиться ще і попередня авторизація в системі ETIAS.

Попередню реєстрацію в системі ETIAS раз на три роки повинні будуть проходити люди у віці від 18 до 60 років. Заповнення однієї онлайн-форми обійдеться в 10 євро. Європейському ж бюджету впровадження системи ETIAS влетить в копієчку: розробка і впровадження - 212,1 млн євро, плюс 85 млн євро щорічного обслуговування.

За інформацією, розміщеною на сайті комітету LIBE, безпосередньо перед поїздкою безвізові мандрівники повинні будуть заповнити електронну форму на сайті системи ETIAS. Там потрібно буде вказати: ПІБ, дату і місце народження, стать і громадянство, паспортні дані (термін дії проїзного документа і країну випуску), домашню адресу і контактну інформацію, а також країну ЄС, в яку мають намір в'їжджати в першу чергу. Заявнику також потрібно вказати наявність будь-яких обвинувальних вироків за серйозні кримінальні злочини (тероризм, сексуальна експлуатація дітей, торгівля людьми або наркотиками, вбивство і згвалтування), перебування в зонах конфліктів і будь-які адміністративні рішення за останні 10 років.

На своєму засіданні 19 жовтня Комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) схвалив зміни правил в'їзду для безвізових країн. За словами депутатів Комітету, нові вимоги для в'їзду в Шенгенську зону торкнуться і жителів України, Грузії, Молдови, і Америки та Канади - громадян з понад 60 країн. Згідно зі схваленими Комітетом LIBE законодавчим поправкам, до 2020 року має запрацювати система попередньої електронної реєстрації ETIAS (The European Travel Information and Authorization System).

Над цієї ідеєю Єврокомісія працює з 2008 року. Основна мета ETIAS - збір інформації про відповідність іноземних громадян подорожам в ЄС і чи не створюють такі мандрівники загрозу безпеці.

Фінальне рішення за Європарламентом - він повинен остаточно затвердити систему ETIAS.

Нагадаємо, що з 11 червня 2017 громадяни України, які мають біометричний паспорт, отримали змогу відвідувати без віз 30 країн Європи - всі країни ЄС, а також Швейцарію, Ліхтенштейн, Ісландію та Норвегію.

За словами Петра Порошенка, з моменту вступу в силу безвізового режиму 300 тисяч громадян України відвідали країни Європейського Союзу.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-10-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1789

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]