Головна » 2019 » Квітень » 8 » ЗМІ - ЄС погодиться відкласти Brexit на тривалий термін

ЗМІ - ЄС погодиться відкласти Brexit на тривалий термін

ЄС погодиться відкласти Brexit на тривалий термін - ЗМІ

Країни ЄС готові затвердити тривалу відстрочку виходу Великої Британії, незважаючи на зростаючу стурбованість тим, що хаос навколо Brexit буде нести політичні та економічні втрати для континенту.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише агентство AFP з посиланням на дипломатичні джерела.

12 квітня відбудеться екстрений саміт ЄС, на якому прем'єр Британії Тереза ​​Мей попросить відкласти Brexit тільки до 30 червня, але офіційні особи і спостерігачі очікують, що лідери 27 країн ЄС вивчать ідею більш тривалого "гнучкого" продовження до 2020 року.

Президент Європейської ради Дональд Туск заявив минулого тижня, що відстрочка може тривати до року, але може бути скорочена, якщо Мей вдасться затвердити угоду про вихід в британському парламенті.

Європейський чиновники ясно дали зрозуміти, що пропозиція Туска є його особистою думкою. "Це позиція пана Туска, а не Ради", - сказав один із співрозмовників.

У Парижі дипломатичне джерело відхилило пропозицію Туска як "незграбний пробний крок", а президент Франції Еммануель Макрон наполягає на тому, що Мей повинна представити "вартий довіри план" для організованого виходу.

Більшість з 27 країн наполягають, наприклад, що Британія повинна бути готова взяти участь у виборах до Європарламенту, які почнуться 23 травня, якщо вона все ще буде в блоці, і Мей почала планувати вибори.

Але інші країни, такі як Німеччина і, перш за все, Ірландія, наполягають на тому, щоб Лондон отримав простір і знайшов рішення, щоб уникнути "жорсткого" Brexit.

"Нам знадобиться вагома політична причина для відстрочки. В іншому випадку, навіщо самому Євросоюзу брати на себе таку відповідальність?", - зазначив один з дипломатів.

Багато столиць ЄС поділяють стурбованість тим, що нескінченна серія непереконливих відстрочок може підірвати вибори, формування нової Європейської комісії після голосування або прийняття рішень в інституціях ЄС.

Проте, "ніхто насправді не проти гнучкості пана Туска", - сказав інший дипломат, який брав участь в переговорах на високому рівні в Брюсселі між 27 країнами і британською делегацією.

Дипломати, однак, визнають, що вони стежать за новинами з Лондона "три рази на день" і що довіра до здатності Мей виконати свої зобов'язання падає.

"Наступні кілька днів або годин будуть критичними", - заявив в понеділок міністр закордонних справ Іспанії Хосеп Боррелл.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-04-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1487

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]