Головна » 2014 » Серпень » 10 » ЗМІ: на сході України загинули 12 бійців ГРУ РФ, які там "відпочивали у відпустці"

ЗМІ: на сході України загинули 12 бійців ГРУ РФ, які там "відпочивали у відпустці"

За даними британської розвідки, у боях в Україні загинули 12 співробітників Головного розвідувального управління РФ.

Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на джерело, близьке до британської розвідки.

Військові спецназівці загинули в останні декілька тижнів, формально усі вони знаходилися у відпустці.

Західні військові аналітики вважають, що на сході України продемонстрований "хрестоматійний приклад операції ГРУ". "(Вони) працюють точно, швидко, а потім зникають", - сказав старший офіцер військової розвідки НАТО. "Дуже важко визначити, де вони знаходилися. Це спеціалізовані війська", - продовжує неназваний співрозмовник видання.

Експерт Королівського інституту об'єднаних служб в Лондоні Ігор Сутягін розповів: "(Російський) спецназ схожий на суміш американських рейнджерів (елітний полк легкої піхоти США) і британської SAS (Особлива повітряна служба)".

Він відзначив, що спецназівці проходять підготовку для участі у бойових діях і навчаються для розвідувальної роботи.

"Щоб влаштовувати заколоти. Щоб контролювати їх. Щоб переправити зброю. Для ведення партизанських воєн", - перерахував він спектр застосування бійців цього підрозділу.

З матеріалів західної розвідки також виходить, що багато що з озброєнь поступає на схід України із запасів ГРУ.

Тоді як під час кримської кампанії сили російського спецназу були" досить помітно розгорнуті" на півострові, на сході України вони діють обережніше - можливо, Москва витягнула урок минулого, припускає FT.

Як і слід було чекати, в Росії цю інформацію категорично заперечують.

За словами представника Міноборони Росії Ігоря Конашенкова, чутки про загибель військовослужбовців ГРУ - "відіграна кілька тижнів тому в українських ЗМІ фальшивка".

"Сем Джонс (автор статті - ред.), що спеціалізується на російській тематиці і має широкі зв'язки в МІ- 6 (британська розвідувальна служба - ред.) глибоко заковтнув вже відіграну декілька тижнів в українських ЗМІ фальшивку. Але якщо уважно почитати цей матеріал, погано її переварив", - сказав Конашенков, передає ИТАР-ТАСС.

При цьому він додав, що у Financial Times серйозна бізнес-аудиторія, і "такі пласкі пропагандистські качки там, як правило, не котируються". "Але, очевидно, в сезон серпневих відпусток потрібно ж їм якось заманювати своїх читачів", сказав він.

Нагадаємо, що ще в квітні глава СБУ Валентин Наливайченко на закритому засіданні ВР говорив, що в Україні діє агентурна мережа ГРУ. На той час були затримані 23 кадрові офіцери ГРУ.

Днями Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) оприлюднила телефонні розмови між співробітниками ГРУ.

Із записів очевидно, що спецслужби РФ приступили до ліквідації ватажків окремих груп бойовиків терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР", які багато знають про постачання з Росії зброї і бойової техніки на схід України.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-08-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11053

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]