Головна » 2016 » Листопад » 21 » ЗМІ: Трамп житиме в Білому домі без дружини

ЗМІ: Трамп житиме в Білому домі без дружини

Дружина новоспеченого президента США і майбутня перша леді країни Меланія Трамп після вступу її чоловіка на посаду і його переїзду в Білий дім залишиться жити в Нью-Йорку разом з 10-річним сином Берроном, повідомляє NEWSru.com з посиланням на The New York Post.

Такий стан справ збережеться принаймні доти, доки хлопчик не закінчить престижну приватну школу, в якій він навчається, стверджують джерела видання в оточенні Трампа. За їх словами, при необхідності дружина Трампа приїжджатиме до чоловіка у Вашингтон, але більшість часу вона і син будуть жити в пентхаусі в хмарочосі Trump Tower на Манхеттені.

Експерти зазначають, що через це рішення хмарочос буде взято під посилену охорону.

"Ця будівля стане Білим домом Нью-Йорка", - заявив колишній командир спеціального підрозділу Delta Force Міноборони США Джим Різ.

Джерела The New York Post також повідомили, що син Трампа Беррон "важко переніс виборчу кампанію", тому його мати хоче звести розставання з ним до мінімуму.

"Вона повністю присвячує себе синові", - зауважило джерело.

Зазначимо, що раніше Меланія Трамп обіцяла, ставши першою леді Америки, активно займатися громадською діяльністю, а саме - боротьбою з інтернет-цькуванням.

Всього у Трампа п'ять дітей від трьох шлюбів - Дональд, Іванка, Ерік, Тіффані, яка народилася в 1993 році, і Беррон, що з'явився на світ в 2006-му. Старші діти активно брали участь у передвиборній кампанії бізнесмена.

Після перемоги Трампа на виборах 8 листопада телеканал CBS повідомляв, що мільярдер нібито домагається, щоб його дітей допустили до цілком таємної державної інформації. У команді Трампа цю інформацію спростували.

Дочка обраного президента Іванка Трамп заявила, що вона не збирається працювати в адміністрації батька, хоча її турбують проблеми, пов'язані з правами жінок, які вона буде піднімати. Інші діти мільярдера - 39-річний Дональд Трамп - молодший і 32-річний Ерік Трамп - також заявили, що будуть продовжувати займатися бізнесом, в тому числі сімейними активами.

Ще до обрання Трампа главою держави ЗМІ жартували, що мільярдерові буде непросто переїхати в традиційне помешкання американських президентів - Білий дім, інтер'єр якого здається аскетичним порівняно з розкішною оздобою численних резиденцій магната.

Деякі видання іронізували над тягою Трампа до золота, публікуючи відредаговані ілюстрації та малюнки Білого дому, фасад якого рясно прикрашений позолотою.

Не менше жартів викликало і те, як Трамп пересяде на "убогий" президентський "борт номер один" зі свого розрекламованого Boeing-757, який, за його словами, обійшовся в 100 мільйонів доларів. На цьому літаку магнат раніше курсував між своїми численними резиденціями, а в розпал передвиборної кампанії - активно переміщався по всій країні, нагадує "Російська газета".

Чи буде використовуватися цей літак для польотів дружини Трампа до Вашингтона до чоловіка після вступу його на посаду, поки що невідомо. Зазначимо, що під час передвиборної кампанії Трамп розкритикував нинішнього президента Барака Обаму за використання державного літака для поїздок на мітинги в підтримку кандидата від демократів Хілларі Клінтон.

"Хто платить за борт номер один?" - поцікавився тоді мільярдер.

Після свого обрання Трамп уже відмовився від президентської зарплати.

Обама допустив можливість критики на адресу Трампа після свого відходу з поста президента

Президент США Барак Обама напередодні закінчення терміну своїх повноважень попередив, що після відходу з Білого дому може виступати з критикою новообраного глави Сполучених Штатів Дональда Трампа, якщо той буде представляти загрозу для основних американських цінностей. Про це чинний американський лідер заявив під час прес-конференції за підсумками саміту АТЕС, який проходив 19-20 вересня в перуанській столиці Лімі.

Традиційно екс-президенти в США залишають політичну боротьбу і уникають коментарів на адресу своїх наступників. Обама заявив, що дасть Трампу час, щоб окреслити свою точку зору, зазначивши при цьому, що як приватна особа може висловитися щодо деяких питань, повідомляє Bloomberg.

"Я хочу з повагою ставитися до канцелярії і дати обраному президенту можливість представити його платформу і його аргументи без критики на чиюсь адресу", - сказав чинний президент США.

Разом з тим Обама зазначив, що якщо виникнуть спірні моменти по частині "основоположних питань наших цінностей і наших ідеалів, і якщо я вважатиму за потрібне або корисним для мене захистити ці ідеали, тоді я розберуся з цим, як тільки прийде час". Президент США охарактеризував себе як "американського громадянина, який дуже дбає про свою країну".

Також на прес-конференції за підсумками саміту АТЕС Обама пообіцяв, що поставиться до адміністрації Трампа з тієї ж ввічливістю, яку проявив до його команди його попередник Джордж Буш-молодший, повідомляє BBC. Варто зазначити, що Буш утримувався від коментарів щодо свого наступника на президентській посаді.

Таким чином Обама дав зрозуміти, що не збирається оцінювати рішення Трампа, поки залишається президентом США. Разом з тим про свої плани захищати "основоположні цінності" як приватна особа президент повідав на тлі зростаючої стурбованості в американському суспільстві, в тому числі серед правозахисників, щодо політичних намірів Трампа.

На минулому тижні обраний президент провів перші призначення в свою майбутню адміністрацію. Мільярдер запропонував пост радника з національної безпеки колишньому главі розвідувального управління Міністерства оборони США Майклу Флінну, який раніше критикував військову і зовнішню політику Обами і виступав за співпрацю з Росією в Сирії. Кандидат на посаду генпрокурора Джефф Сешнс в 1986 році втратив шанс стати федеральним суддею нібито через расистські коментарі. Крім того, головним стратегом виборчої кампанії Трампа був Стівен Беннон, який раніше очолював веб-сайт Breitbart, що звинувачувався в пропаганді расизму і антисемітизму.

На минулому тижні Обама заявив, що діюча адміністрація США готова прискорити процес передачі влади новому президенту і його команді. Політик заявив, що, на його думку, Трамп "щиро хоче стати успішним президентом і далі вести до прогресу країну", але в його темпераменті "є деякі особливості, що не послужать йому гарну службу, поки він їх не визнає і не поміняє".

Нагадаємо також, що за перший тиждень після оголошення результатів виборів президента США американська неурядова організація Southern Poverty Law Center зафіксувала істотне зростання ксенофобських нападів. По всій країні відбулося 437 інцидентів, не пов'язаних між собою, проте таких, що містять відсилання до передвиборної кампанії Дональда Трампа або його окремих висловлювань.

Судячи зі звіту, найбільше випадків - понад 120 - пов'язані з антиімігрантськими настроями. Крім того, відзначені прояви ненависті до чорношкірого населення, представників ЛГБТ, мусульманів, сексистські випади, випадки використання свастики і антисемітської риторики.

Під час своєї передвиборчої кампанії Дональд Трамп неодноразово різко негативно висловлювався щодо мусульман і мексиканців. Після повідомлень про його перемогу на президентських виборах в ряді великих міст США пройшли акції протесту під гаслом "Не мій президент". Їх учасники, крім іншого, заявляють про незгоду з позицією Трампа щодо національних, релігійних та інших меншин.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-11-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1983

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]