Головна » 2018 » Жовтень » 25 » Зміни до бюджету та питання утворення ОТГ з навколишніми селами - завтра сесія міськради Мукачева

Зміни до бюджету та питання утворення ОТГ з навколишніми селами - завтра сесія міськради Мукачева

Завтра сесія міськради Мукачева: зміни до бюджету та питання утворення ОТГ з навколишніми селами

За інформацією Голосу Карпат, завтра, 26 жовтня, у Мукачеві збиратимуться депутати на позачергову сесію.

Планується розглянути сім питань, серед яких приєднання кількох сіл до міста Мукачева.

Окрім цього розглядатимуться питання щодо внесення змін до «Програми захисту конституційних прав і свобод громадян, гарантування належного розгляду звернень громадян на 2018 рік» і внесення змін до бюджету міста Мукачево на 2018 рік.

Варто відзначити, що раніше Закарпатська ОДА повернула Мукачівській міській раді, Новодавидківській, Павшинській, Шенборнській, Лавківській та Нижньокоропецькій сільським радам Мукачівського району проекти рішень щодо об’єднання на доопрацювання.

Причини повернення, які назвали в ОДА, наступні:

"6. Подані рішення місцевих рад не відповідають вимогам Закону України „Про добровільне об’єднання територіальних громадˮ. … 6.2. Частина 3 статті 8-2 Закону України ,,Про добровільне об’єднання територіальних громад” щодо об’єднання застосовується для добровільного приєднання до вже об’єднаних територіальних громад, а Мукачівська міська рада не є об’єднаною територіальною громадою. 6.3. Рішення місцевих рад не містять визначення адміністративного центру об’єднаної територіальної громади та її найменування, план організаційних заходів щодо добровільного обʼєднання територіальних громад, що прямо суперечить частині один статті 7 вказаного закону. 6.4. Пунктом 3.1 Розділу 4 Закону України ,,Про добровільне об’єднання територіальних громад” визначено спроможними об’єднаними територіальними громадами для випадків, передбачених статтями 8-8.3 цього Закону, територіальні громади міст обласного значення.

Приєднання територіальних громад міст обласного значення є виключно добровільним та відбувається за рішенням усіх місцевих рад.Втім, серед поданих матеріалів відсутнє рішення Мукачівської міської ради про надання згоди на добровільне приєднання до об’єднаної територіальної громади. Крім зазначеного рішення Мукачівської міської ради про надання згоди на добровільне приєднання, Павшинська, Новодавидківська, Шенборнська, Нижньокоропецька та Лавківська сільські ради також не подали відповідні документи, які передбачені статтями 8-1, 8-2 Закону України ,,Про добровільне об’єднання територіальних громад” та підтверджують здійснення нею підготовчих дій для прийняття рішення про надання згоди на добровільне приєднання до об’єднаної територіальної громади у порядку, встановленому законом.

Варто додати, що Закарпатська ОДА повернула документи по формуванню Виноградівської ОТГ на доопрацювання

 


За матеріалами: Новини сьогодні
25-10-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1618

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]