Головна » 2019 » Квітень » 25 » Зміни до закону, які розблокують міжнародну допомогу у розмінуванні Рада ухвалила

Зміни до закону, які розблокують міжнародну допомогу у розмінуванні Рада ухвалила

Рада ухвалила зміни до закону, які розблокують міжнародну допомогу у розмінуванні

Верховна Рада підтримала за основу та в цілому законопроект про внесення змін до Закону про протимінну діяльність, які розблоковують міжнародну допомогу у розмінуванні.

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про протимінну діяльність в Україні» щодо удосконалення механізмів залучення фінансування заходів протимінної діяльності № 10180 під час пленарного засідання ВРУ 25 квітня, яке транслює телеканал ZIK, за основу і в цілому підтримали 234 обранців.

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко наголосила, що міни є сьогодні ключовим гуманітарним викликом для Донбасу.

«Особливо, це варто знати тим, хто рве на собі «косоворотки», захищаючи російськомовне населення Донбасу, але при цьому блокує будь-які гуманітарні рішення, які допоможуть жителям, у тому числі, й окупованих територій», – заявила Ірина Геращенко.

Вона повідомила, що нині Україна є п’ятою у світі за замінуванням після Афганістану, Лівії, Ємену та Сирії; 7 тисяч квадратних кілометрів українських територій є замінованими. Ірина Геращенко наголосила, що зобов’язанням і влади, і опозиції є зробити все для того, щоб мінімізувати ризики для цивільного населення. З її слів, відповідні норми були ухвалені у законі, прийнятому ВРУ кілька місяців тому, проте вони були «збиті», через що Україна отримала низку листів від партнерів з вимогою привести українське законодавство до міжнародних норм.

«Мова йде про те, що будуть створені відповідні трасти, які напряму будуть допомагати у цивільному розмінуванні. Наша з вами відповідальність – це підтримати», – наголосила Ірина Геращенко.

Під час голосування після кількох невдалих спроб законопроект підтримали 234 обранці.

Як повідомляли раніше, перший заступник голови ВРУ Ірина Геращенко заявила, що важливі законопроекти, провалені через «передвиборні цунамі», повторно внесуть у ВРУ. Серед них – законопроект про протимінну діяльність.

Американські дипломати заявляли, що Україна ризикує втратити донорське фінансування від іноземних партнерів, якщо не внесе зміни до закону щодо протимінної діяльності.

Начальник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Максим Комісаров повідомляв, що від початку збройної агресії РФ на Донбасі унаслідок підриву на мінах загинули 269 цивільних осіб, 27 із яких – діти. З особового складу ЗСУ на мінно-вибухових пристроях постраждали 1032 особи, з яких 228 загинули.


За матеріалами: Новини сьогодні
25-04-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1526

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]