Головна » 2016 » Жовтень » 27 » Знову вдерся на Донбас російський гумконвой

Знову вдерся на Донбас російський гумконвой

Російський гумконвой, порушуючи норми міжнародного права, вторгся на територію України через територію, не контрольовану українськими прикордонниками. Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

"Сьогодні, 27 жовтня, російська сторона в черговий раз в односторонньому порядку здійснила пропуск на територію України (п’ятдесят сьомого) так званого "гуманітарного конвою", - сказано в повідомленні.

"Оскільки РФ здійснила ввезення "гуманітарної допомоги" з порушенням норм міжнародного і національного права та погоджених модальностей, а також те, що представники МКЧХ не брали у цьому участі, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - повідомили прикордонники.

Згідно з даними Держприкордонслужби, в четвер в період з 6.08 до 7.05 через російські пункти пропуску "Донецьк" та "Матвєєв Курган" на в’їзд в Україну пройшли дві колони "гумконвою" у складі 46 автомобілів.

"У ході візуального огляду транспортних засобів було встановлено, що вантажівки заповнені продуктами харчування, медикаментами, пожежно-технічним майном. Також уже традиційно автівки прямували напівпорожніми", - зауважили прикордонники.

Зазначимо, російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а характер вантажу часто не відповідає зазначеному в повідомленнях з боку РФ.

Раніше автомобілі так званого "гумконвою" возили на Донбас боєприпаси і зброю. Однак після того, як бойовики і РФ відновили залізничне сполучення, за деякою інформацією, зброя і боєприпаси завозяться на окуповані території у потягах.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-10-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1783

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]