Головна » 2018 » Березень » 3 » Зварювальник. Особливості професії

Зварювальник. Особливості професії

Фах зварювальника на сьогодні входить в список найбільш затребуваних професій, що сприяло тому, що було збільшено кількість місць на державне замовлення в вищих навчальних закладах на дану спеціальність. Крім цього проводиться також і регулярна атестація зварників для здобуття вищого акредитаційного рівня і категорії.

Якщо заглибитися в історію, то професія зварювальника виникла ще в давні роки, як тільки виникло бажання отримати нероз'ємні металеві вироби, які відрізнялись би надійність, міцністю. Однак високої популярності спеціальність зварювальника здобула з розвитком таких видів промисловості, як машинобудування, ракетобудування, будівництві і архітектури. Іншими словами - зварювальник потрібен практично в будь-якій виробничій діяльності. Завдяки процесу зварювання було винайдено чимало сучасних конструкцій, які покращили умови життя.

Зварювальник - це робоча професія, де потрібно виконати завдання в виробничих умовах. Основне завдання даного спеціаліста - з'єднування металічних деталей різного розміру та складу в єдину конструкцію з допомогою електрозварювання. Крім цього зварювальні шви повинні бути максимально непомітними і щільними.

Під час роботи з електроприладом не повинно виникнути жодних, навіть незначних недоліків, саме тому всім спеціалістам потрібно пройти спеціальну атестацію. Атестація зварників  - необхідний етап, який повинен пройти кожен зварювальник. Професія зварювальника багатогранна і містить низку спеціальностей, на котрі вивчитись можна за короткий час, вибравши навчальний центр з охорони праці "Профітех".

Зварники: нюанси професії

Різновидності зварників:

1. газозварники;
2. електрогазозварники;
3. термітне варіння;
4. пресоване варіння;
5. робота на електронно-променевих
агрегатах;
6. робота на дифузно-зварних апаратах.

Викладачі навчального центра з охорони праці "Профітех" не тільки навчать вас специфіці зварювальної справи, але і розкажуть вам, які повинні бути обов'язки в зварювальника, переваги та недоліки даної професії.

Що повинен вміти зварювальник:

1. розбиратись в електротехніці і методах плавлення металу;
2. розбиратись в характеристиках газів, які необхідні для процедури антиокислення;
3. знати і виконувати всі правила техніки безпеки;
4. добре розбиратись в фізиці та хімії;
5. вміти розбиратись в різних апаратах та їхній установці.

Для того, щоб бути зварювальником, потрібно не тільки вміти і володіти спеціальними навичками для вибраної вами професії, але і мати спеціальні якості, які максимально допоможуть людині розкритись в обраній справі.

Яким повинен бути зварювальник:

1. мати відмінне фізичне здоров'я, мати хороший зір і бути фізично витривалим;
2. бути гнучким, швидким і поворотким;
3. терпеливим і наполегливим;
4.
працелюбними.

Якщо ви володієте вищеназваними навичками та вміннями, а також справа електрозварювання вам близька до душі, то пройти висококласне навчання з питань охорони праці ви можете будь-яким доступним для вас способом, попередньо відвідавши сайт profiteh.ua.

Вибравши професію електрозварювальника, ви повинні в ході роботи завжди дотримуватись правил безпеки і завжди виконувати зварювальні роботи тільки одягнувши спеціальну уніформу, яка буде захищати ваші очі, обличчя і руки від опіків.

Наталия Демеш специально для http://nowyny.com


За матеріалами: Новини сьогодні
03-03-2018
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 12470

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]