Головна » 2013 » Липень » 31 » 100 хустських школярів взяли участь у вікторині від рятувальників

100 хустських школярів взяли участь у вікторині від рятувальників

У рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» хустські рятувальники завітали до літнього дитячого табору «Шаяни», що в селі Ракош. Майже сотня дітей стали учасниками вікторини на тему: «Як не потрапити в надзвичайну ситуацію та як діяти, коли вона виникла».

У такій ігровій формі фахівці розповіли дітлахам про правила поведінки в різних ситуаціях, характерних для літнього відпочинку.

Зокрема, при експлуатації побутових газо- та електроприладів, на транспорті, автошляхах та залізниці, правила поведінки на воді, під час подорожі до лісу та зустрічі з дикими тваринами, під час збирання грибів, при виникненні пожежі, сильного вітру, шквалів. Детально дітям розповіли й про небезпеку, яку несуть в собі вибухонебезпечні знахідки, що залишилися на згадку від минулих війн на території Закарпаття.

Вихованці табору мали можливість побачити бойовий одяг пожежника-рятувальника, спеціальне обладнання та спорядження, в якому доводиться працювати бійцям служби «101» під час гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій та надання допомоги людям.

Бійці ДСНС продемонстрували всім присутнім гідравлічні ножиці, які дуже швидко розрізають металеві конструкції та застосовуються для того, щоб у випадку біди дістатися до зачиненої квартири крізь металеві двері та віконні решітки, – повідомляє Управління ДСНС у Закарпатській області. 


За матеріалами: Новини сьогодні
31-07-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11512

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]