Головна » 2017 » Березень » 28 » 12 тисяч евакуйованих мешканців у Балаклію повернулись

12 тисяч евакуйованих мешканців у Балаклію повернулись

До Балаклії Харківської області, де горіли склади боєприпасів, повернулися 12 тисяч евакуйованих раніше жителів.

Про це президенту Петру Порошенку доповіли в Нацгвардії, передає прес-служба голови держави.

"Станом на ранок понеділка в місто повернулись 12 тис. місцевих мешканців. Роботи з розмінування території продовжуються", - йдеться в повідомленні.

У Харківській облдержадміністрації розповіли, що в пунктах евакуації станом на ранок 27 березня перебувало 270 мешканців Балаклійського району. На ранковому засіданні регіонального штабу з ліквідації наслідків НС було прийнято рішення про повернення людей додому. Для цього балаклійцям нададуть транспорт.

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, в Балаклії та прилеглих селах пошкоджений 231 житловий будинок, з них 114 приватних і 117 багатоквартирних. Також ушкоджень зазнали 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки.

Губернатор повідомила також, що в понеділок, 27 березня, 11 будівельних компаній Харкова та області беруться до відновлювальних робіт покрівель, віконних і дверних прорізів пошкоджених будівель.

Як відомо, пожежа на арсеналі в Балаклії з подальшими вибухами боєприпасів почалася в ніч на 23 березня, близько 36 тисяч мешканців міста і довколишніх сіл евакуювали.

24 березня в Міноборони заявили, що пожежу на артскладах біля Балаклії повністю ліквідовано. Внаслідок НС поранено 3 особи, 1 особа загинула.

27 березня Держслужба з надзвичайних ситуацій відзвітувала про очищення від вибухонебезпечних предметів Балаклії і пунктів неподалік від міста.

Більше про події на Харківщині читайте у матеріалі "Надзвичайна зона. Вибуховий "апокаліпсис" у Балаклії".


За матеріалами: Новини сьогодні
28-03-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1849

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]