Головна » 2022 » Грудень » 13 » 152 БМП купить у Швеції Словаччина

152 БМП купить у Швеції Словаччина

броньована машина піхота CV90 MkIV

Словаччина та Швеція в понеділок підписали угоду про постачання 152 броньованих машин піхоти CV90 модифікації MkIV. Про це оголосив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

"Радий підтвердити, що Словаччина й Швеція сьогодні підписали міжурядову угоду про придбання 152 БМП CV90 MkIV із 35-міліметровою гарматою. Значний крок до модернізації та посилення безпеки", – написав він у Twitter.

Вартість угоди становить 1,3 мільярда євро. Згідно з нею, БМП CV90 будуть виготовлені в декількох конфігураціях, причому у виробництві братимуть участь і словацькі компанії.

Модифікація CV90MkIV є найсучаснішою для цього виду БМП і оснащена електронною архітектурою та сучасною баштою з 35-мм гарматою, яка забезпечує екіпажу покращений захист і підвищену бойову ефективність.

Зі 152 БМП 122 будуть поставлені у варіанті стандартних бойових машин піхоти. Дванадцять БМП будуть виготовлені в новій конфігурації для протитанкових і гранатометних підрозділів. Решта – командно-штабні, розвідувальні та інженерно-евакуаційні БМП, призначені для спеціалізованої бойової логістичної підтримки.

Словаччина стане восьмою країною, що візьме на озброєння БМП CV90, після Данії, Естонії, Фінляндії, Норвегії, Швеції, Швейцарії та Нідерландів.


За матеріалами: Новини сьогодні
13-12-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1412

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]