Головна » 2018 » Травень » 9 » 15 років в'язниці Петру Симоненку загрожує - СБУ завела справу про держзраду і знайшла пістолет

15 років в'язниці Петру Симоненку загрожує - СБУ завела справу про держзраду і знайшла пістолет

Московські куратори не довірили Симоненку гранатомет, іронізує Грицак

Працівники Служби безпеки України провели обшук у колишнього депутата Верховної Ради II-VII скликань, лідера забороненої Компартії України Петра Симоненка і вилучили автоматичні пістолет Стєчкіна і більше сотні патронів.

Як повідомляє прес-служба СБУ на своїй сторінці в Facebook, це було зроблено в рамках кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 і ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Під час слідчих дій разом з агітаційними матеріалами, спрямованими на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, також вилучені предмети, схожі на пістолет АПС з глушником та 120 патронів до нього.

Голова СБУ Василь Грицак іронічно зазначив, що кремлівський вірус проплачених "держпереворотів" в Україні знайшов черговий "організм". Але, на відміну від попередників, московські куратори гранатомет Симоненку вже не довірили, адже самі цілком усвідомлюють бутафорність чергового претендента на роль російської "Аврори" в Києві.

Раніше повідомлялося, що СБУ провела "вдалі" обшуки у керівництва Компартії України. Правоохоронці виявили агітматеріали із забороненою символікою комуністичного режиму, які передбачалося поширити 9 травня.

Також нагадаємо, що правоохоронні органи попередили українців, що 8-9 травня не виключені провокації в Україні, однак силовики готові їх вчасно припинити. Глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що силовики напоготові і на даний момент відпрацьовують навики з припинення провокацій.

Ч. 1 ст. 109 КК України (Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій) передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до 10 років.

А злочин, який класифікується ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України) карається позбавленням волі на з рок від 10 до 15 років.


За матеріалами: Новини сьогодні
09-05-2018
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1608

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]