Головна » 2019 » Липень » 21 » 200 виборців на Закарпатті продали свої голоси за кандидата Андріїва.

200 виборців на Закарпатті продали свої голоси за кандидата Андріїва.

На Закарпатті 200 виборців продали свої голоси за кандидата Андріїва.

500 гривень за голос. У місті Чоп Закарпатської області виборці продали свої голоси за кандидата у народні депутати Андріїва. Про це напередоні дня голосування стало відомо активістам ГО «Стоп корупції» та представникам громадської ініціативи «За чесні вибори».

У розпорядження активістів потрапили списки із прізвищами та адресами виборців. І це не повний перелік охочих продати свій голос.

«Ми зателефонували за контактними номерами вказаними у списку, люди підтвердили, що пообіцяли продати свій голос і очікують на «винагороду» у 500 гривень. За деякими адресами було прописано кілька людей і виборці зауважували на цьому», – зазначають активісти, які проводять моніторинг порушень у 68 виборчому окрузі на Закарпатті.

Активісти уже звернулись із заявою до місцевого ГУ НП у Закарпатській області.

Зазначимо, що раніше у місті Ужгород з‘явилась інформація про підкуп виборців з боку братів-кандидатів у нардепи Богдана та Андрія Андріїва.

Богдан Андріїв – міський голова Ужгорода балотується до ВР за списком партії «Опозиційний блок», Андрій Андріїв – депутат Закарпатської облради іде до парламенту по мажоритарці.

Додамо, що за даними місцевих ЗМІ, сітка підкупу виборців була сформована і використана ще у 2015 році, коли Богдан Андріїв балотувався на посаду міського голови Ужгорода. За різними даними, тоді було підкуплено від 8 до 12 тисяч виборців і Андріїв вибори виграв. З того часу у ЗМІ його неодноразово асоціювали із 500-гривневою купюрою, а також акцентували на тому, що усі 5 років мерства він "відбивав" витрачені на вибори кошти, зокрема, багатомільйонними компенсаціями за перевезення пільговиків у громадському транспорті, який належить його сім'ї.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-07-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1413

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]