Головна » 2023 » Травень » 2 » 5 травня відбудеться одне з найрідкісніших місячних затемнень - можна буде побачити і в Україні

5 травня відбудеться одне з найрідкісніших місячних затемнень - можна буде побачити і в Україні

У ніч з 5 на 6 травня жителі більшої частини Європи, Африки, Азії та Австралії матимуть змогу спостерігати глибоке напівтіньове місячне затемнення, що може кардинально перевернути життя деяких представників знаків Зодіаку – його зможуть побачити й в Україні.

Варто зазначити, що це місячне затемнення закриє коридор затемнень 2023 року, що розпочався наприкінці квітня. Тривалість явища становитиме 4 години та 18 хвилин, з 17:14 до 21:31 за київським часом.

При цьому пік затемнення очікується о 19:22, в цей час можна буде побачити потемніння краю Місяця неозброєним оком, а саме лише ту частину місячного диска, яка перебуватиме в півтіні.

Напівтіньове місячне затемнення – це явище, при якому на місячний диск падає лише зовнішня тінь Землі - напівтінь. Це не є повним затемненням, яке можливе лише тоді, коли Сонце, Земля і Місяць перебувають на одній лінії. 5 травня значна частина Місяця опиниться в напівтіні, тому затемнення називається глибоким напівтіньовим. У середині затемнення поверхня Місяця може стати темною або коричневою замість звичайного білого кольору. Щоб детально спостерігати місячне затемнення, необхідно ясне небо, а у великих містах краще спостерігати його на відстані від висотних будівель. Наступне глибоке напівтіньове затемнення відбудеться у вересні 2042 року.

Наукових доказів того, що місячне затемнення може якось по-особливому впливати на людей, немає. Однак, деякі люди, особливо чутливі та метеозалежні, можуть відчувати різні емоційні реакції, такі як збудливість, знервованість, ейфорію або відчуття тривоги та занепокоєння.

Протягом 9 годин до та після місячного затемнення астрологи рекомендують бути особливо стриманими та не вестися на провокації. Зокрема, під час вищезгаданого астрономічного явища не слід:

  •     починати щось важливе - краще перенести на інший день;
  •     займатися важкою фізичною працею;
  •     вирушати в поїздки, подорожі;
  •     стригти волосся.

Натомість рекомендується контролювати свої емоції, ретельно стежити за харчуванням та намагатися позитивно мислити.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1301

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]