Головна » 2023 » Березень » 3 » 7000 островів знайшла Японія, про існування яких не знала

7000 островів знайшла Японія, про існування яких не знала

Японія перерахувала свої острови і виявила, що їх на 7000 більше, ніж передбачалося раніше, повідомляє CNN.

Цифрове картографування, проведене Управлінням геопросторової інформації Японії (GSI), нещодавно виявило, що на території Японії налічується 14 125 островів, що більш ніж удвічі перевищує цифру в 6 852 острови, яку офіційно використовують із 1987 року, коли опублікували звіт Берегової охорони Японії.

Проте GSI цього тижня підкреслило, що нова цифра відображає досягнення в геодезичних технологіях і деталізацію карт, які використовуються для підрахунку, — вона не змінила загальну площу землі, що перебуває у володінні Японії.

Управління вказує, що, хоча немає міжнародної угоди про те, як підраховувати острови, у підрахунку використовували той самий критерій розміру, що і в попередньому звіті 35 років тому.

Це передбачало підрахунок усіх природних ділянок суші з окружністю не менше ніж 100 метрів.

До нової кількості не входять штучно меліоровані землі.

Острови, що оточують Японію, були в центрі кількох територіальних суперечок.

Японія претендує на утримувані росією південні Курильські острови, які Токіо називає Північними територіями. Ця суперечка сягає кінця Другої світової війни, коли радянські війська захопили їх у Японії.

Японія також заявляє, що у неї є історичні претензії на безлюдні острови Сенкаку в Східно-Китайському морі, якими вона наразі керує, але Китай неодноразово оскаржував ці претензії.

Тим часом Японія і Південна Корея, як і раніше, залучені до більш ніж 70-річної суперечки про суверенітет над групою островів, відомих як Токто у Сеула і Такесіма у Токіо в Японському морі, яке Корея називає Східним морем.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-03-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1304

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]