Головна » 2017 » Грудень » 14 » «Адміністративно-територіальний устрій України прописаний у Конституції, тому міняти його можна тільки зі змінами в Конституції» - Москаль

«Адміністративно-територіальний устрій України прописаний у Конституції, тому міняти його можна тільки зі змінами в Конституції» - Москаль

Інформація про ліквідацію районних рад чи державних адміністрацій, яку поширюють окремі ЗМІ з посиланням на анонімні джерела, не відповідає дійсності.

Оприлюднена деякими обласними інтернет-ресурсами новина про те, що на Закарпатті будуть ліквідовані деякі районні ради та адміністрації, а на їх місці створять повіти, не відповідає дійсності. Таку інформацію начебто озвучив на 2-му Всеукраїнському форумі об’єднаних громад  «один із народних депутатів від Закарпаття», котрий не назвав свого прізвища.

– Адміністративно-територіальний устрій України прописаний у Конституції, – наголошує Геннадій Москаль.

– Стаття 133 Конституції України вказує, що систему адміністративно-територіального устрою України складають: Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони в містах, селища і села.

Стаття 140 гласить, що органами місцевого самоврядування, які представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, є районні та обласні ради.

А стаття 118 прямо вказує, що виконавчу владу в областях і районах, містах Києві та Севастополі здійснюють місцеві державні адміністрації.

Змінити прописану у Конституції України систему адміністративно-територіального устрою та порядок здійснення державної влади можна тільки зі змінами в Конституції.

Однак жодного законопроекту про зміни до Конституції України щодо системи адміністративно-територіального устрою у Верховній Раді не зареєстровано.

Тому прошу ЗМІ не поширювати різні некомпетентні заяви, тим більше зроблені від анонімних осіб.


За матеріалами: Новини сьогодні
14-12-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1646

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]