Головна » 2015 » Квітень » 2 » Балістичну маску, здатну врятувати від осколків обличчя вояків, розробили волонтери. ВІДЕО

Балістичну маску, здатну врятувати від осколків обличчя вояків, розробили волонтери. ВІДЕО

Волонтери на Київщині самотужки розробили балістичну маску "Кіборг", яка здатна врятувати від осколків обличчя бійця, передає "5 канал".

Від початку бойових дій на сході України Руслан Яринко разом із колегами розробляє на Білоцерківському механічному заводі захист для військовослужбовців. Першим досягненням був бронежилет. Дев'ять місяців роботи - і винахідники розробили ще й балістичні маски для захисту обличчя від осколків.

Балістичні маски витримують не лише кулі пістолета Макарова, а й рушниць 12-го калібру. Коштуватиме балістична маска 3 тис. грн., що вчетверо дешевше, ніж закордонні аналоги. Свою розробку волонтери вже презентували Міністерству оборони. Нині тривають її лабораторні випробування.

Зазначимо, машину-робота для допомоги українським військовим у бойових діях на сході України створили школярі міста Ковеля, що на Волині. Назвали робота – Миротворець. Машина здатна розміновувати територію, шукати "розтяжки", витягувати поранених. Миротворець призначений для роботи в надзвичайних ситуаціях техногенного та соціального походження.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-04-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11029

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]