Головна » 2017 » Січень » 18 » Банкір з Туреччини очолив Наглядову раду "ПриватБанку"

Банкір з Туреччини очолив Наглядову раду "ПриватБанку"

Наглядова рада "ПриватБанку" 17 січня обрала своїм головою представника Міжнародного валютного фонду Енгіна Акчакочу. Про це на своїй сторінці У Facebook повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Данилюк повідомив, що у вівторок відбулася перша зустріч нової Наглядової ради "ПриватБанку" та було обрано її голову.

"Раніше з трьох членів ради двоє були власниками банку і всієї групи "Приват", якій видавались кредити. Звичайно, коли в наглядовій раді не було незалежних членів та ще й вона складалася з акціонерів банку, інтереси вкладників не були на першому місці", - зазначив міністр.

"Нова наглядова рада державного "Привату" сформована з найкращих світових професіоналів, і більшість у ній становлять іноземці та представники міжнародних фінансових організацій. Та найголовніше, що нова наглядова рада є справді незалежною", - заявив він.

За словами міністра, тепер наглядова рада буде ухвалювати рішення не в інтересах окремих людей чи бізнесів, а в інтересах держави та згідно із законом.

"Впевнений, Енгін Акчакоча, якого обрано головою ради, чудово справиться з новими обов’язками. Енгін є легендарним банкіром, який свого часу допоміг Туреччині подолати фінансову кризу, а сьогодні допомагатиме відбудувати найбільший банк у державі", - підсумував Данилюк.

Акчакоча є одним з найвідоміших фінансистів Туреччини. Він був головою Агентства з питань банківського регулювання та нагляду та Фонду страхування депозитів Туреччини.

Нагадаємо, 23 грудня міністр фінансів представив 7 членів наглядової ради "ПриватБанку". 21 грудня "ПриватБанк" офіційно перейшов у державну власність.


За матеріалами: Новини сьогодні
18-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11029

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]