Головна » 2014 » Червень » 20 » Берлін погрожує Москві новими санкціями, якщо потік зброї в Україну не зупиниться

Берлін погрожує Москві новими санкціями, якщо потік зброї в Україну не зупиниться

Німеччина погрожує Росії економічними санкціями, якщо Москва не докладе зусиль до стабілізації ситуації в Україні. Президента Росії Путіна закликають вплинути на сепаратистів.

Німеччина закликала Росію до деескалації української кризи, щоб уникнути економічних санкцій ЄС, передає агентство Reuters. "Вирішальним є питання, чи буде стабілізація ситуації, над чим ми працюємо, чи подальша ескалація", - сказав у Берліні у п'ятницю, 20 червня, речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

За його словами, канцлерка ФРН Анґела Меркель висловила занепокоєння стосовно руху російських військ уздовж кордону з Україною. Вона знову закликала Москву перешкодити потоку зброї та бойовиків до України з російської території, зазначає агентство dpa.

За словами Меркель, російський президент Володимир Путін мусить вплинути на проросійських сепаратистів, щоб вони також дотримувалися перемир'я, коли його пропонує український президент Петро Порошенко.

"Спільний контроль кордону Росії з Україною теж міг би бути можливим кроком", - додав Штеффен Зайберт. Уряд ФРН і ЄС готові до подальших санкцій, якщо Росія не докладе зусиль до деескалації ситуації на Сході України.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
20-06-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11174

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]