Головна » 2013 » Січень » 28 » Безпілотний супер літак Великобританії знаменує собою початок епохи війни роботів

Безпілотний супер літак Великобританії знаменує собою початок епохи війни роботів

Безпілотний супер літак Великобританії знаменує собою початок епохи війни роботів

Цей літак під назвою «Тараніс» був названий на честь кельтського бога грому і може летіти швидше за швидкість звуку і ухилятися від ворожих радарів завдяки стелс-дизайну. Він є останньою розробкою бойових безпілотних літальних апаратів Великобританії, який навіть здатний сам вибрати цілі.

Новаторська технологія «Тараніс» дозволить створити потужне покоління безпілотних літальних апаратів, що мають можливість самостійно знаходити і визначати цілі в будь-якій точці світу.

Але нові технології такої підвищеної самостійності є спірними, оскільки вони дозволяють бортовому комп'ютеру виробляти всі рішення про знищення без контролю людини.

Світові експерти навіть попередили вчора ввечері, що нова технологія може призвести до неконтрольованої війні роботів і закликали до глобальної заборони на автономні технології.

Професор Ноель Шаркі, інженер робототехніки, що спеціалізується на автономних військових системах в Університеті Шеффілда, сказав учора увечері, що «це дуже небезпечний крок, так як тільки розробники будуть знати, що закладено в систему і як вона буде реагувати на події, що відбуваються навколо неї» .

Минулого тижня прем'єр-міністр Девід Кемерон попередив, що боротьба з тероризмом у Північній Африці може тривати десятиліттями, але футуристичні безпілотні літальні апарати можуть стати домінуючою стратегією боротьби з тероризмом в регіоні.

За матеріалами: Новини сьогодні
28-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11587

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]