Головна » 2015 » Вересень » 7 » Бійці "Правого сектору", що зчинили стрілянину в Мукачевому, ховаються під Дніпропетровськом - Москаль

Бійці "Правого сектору", що зчинили стрілянину в Мукачевому, ховаються під Дніпропетровськом - Москаль

Бійці "Правого сектору", які брали участь у перестрілці в Мукачевому, ховаються під Дніпропетровськом на базі ДУК. Про це 6 вересня в ефірі телеканалу телеканалу "112" заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.

"Так, які брали участь 11-го числа. Вони перебувають під Дніпропетровськом, на базі Добровольчого корпусу "Правий сектор", – заявив Москаль, додавши, що повідомив про це правоохоронним органам.

Раніше Москаль заявляв, що у стрілянині в Мукачевому брали участь 14 бійців "Правого сектору"; дев`ятеро з них досі на волі. У "Правому секторі" зазначили, що організація свідомо не буде розголошувати їхню кількість, оскільки їм загрожує небезпека.

23 серпня двоє бійців "Правого сектору", які причетні до збройного конфлікту в Мукачевому, а саме 32-річний комбат 1-го Закарпатського окремого батальйону Добровольчого українського корпусу (ДУК) "Правий сектор" Роман Стойка та його помічник і заступник Артур Керімов заявили, що наразі перебувають на передовій у зоні АТО.

Нагадаємо, 11 липня внаслідок конфлікту бійців 1-го запасного батальйону "Добровольчого українського корпусу" (ДУК) "Правого сектору" з охороною народного депутата, екс-"регіонала" Михайла Ланя ("Воля народу") в Мукачевому Закарпатської області сталася стрілянина.

Після цього озброєні й добре екіпіровані люди з наклейками "Правого сектору" на автомобілях, прориваючись з міста, застосували автомати, кулемет і гранатомет.

Загинули двоє бійців ДУК "Правого сектору" і один цивільний. 13 осіб були поранені (правоохоронці, цивільні особи та бійці "Правого сектору").

У зону конфлікту був направлений спецназ Нацгвардії. Правоохоронці локалізували збройну групу в районі села Лавки (передмістя Мукачевого). На перемовини з ними прибув лідер руху "Правий сектор" Дмитро Ярош.

За даними МВС під час конфлікту в Мукачевому першими зброю на ураження застосували саме бійці "Правого сектору". А в "Правому секторі" висувають на адресу силовиків аналогічні звинувачення.

14 липня в Службі безпеки України повідомили, що в оточенні правоохоронців у Закарпатській області перебуває більш ніж 10 бійців "Правого сектору". А Генпрокуратурі зазначили, що раніше затримали чотирьох бійців.

18 липня ЗМІ писали, що інші бійці "ПС", втікаючи від переслідування, сховалися на горі Явірник, що вза 6 км від кордону зі Словаччиною.

Генеральний прокурор Віктор Шокін створив спільну слідчо-оперативну групу для розслідування подій у Мукачевому, до якої увійшли представники Генпрокуратури, СБУ та МВС. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.255 Кримінального кодексу України - створення злочинної організації та ч.3 ст.258 - терористичний акт.

А президент України Петро Порошенко виніс події в Мукачевому на обговорення Воєнного кабінету РНБО, де заявив, що суть конфлікту на Закарпатті - перерозподіл потоків контрабанди.

Після цього були звільнені ряд закарпатських чиновників, включаючи губернатора. Верховна Рада створила тимчасову комісію, а Закарпатську ОДА очолив Геннадій Москаль.

Також президент звільнив усіх керівників районних державних адміністрацій Закарпатської області.

У регіон направили кілька екіпажів Київської патрульної поліції і стартову команду для запуску проекту. Призначено нового керівника міліції.

За даними Державної прикордонної служби, на Закарпатті діє більш ніж 50 злочинних груп контрабандної спрямованості.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1966

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]